Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με αντιπροσωπεία της ΔΕΕΕΜ-Ομόνοια και του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 10 Μαρτίου 2022 by manos (seo)-admin

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό, με αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Βασίλη Κάγιο Πρόεδρο της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας “Ομόνοια”, τον Ευάγγελο Ντούλες Πρόεδρο του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τον Γιώργο Τζομάκα Αντιπρόεδρο της “Ομόνοιας”. Στην συνάντηση συμμετείχε ακόμα ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η αντιπροσωπεία της “Ομόνοιας” και του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για τη διαχρονική στήριξη του ΚΚΕ και ανέπτυξαν τα αιτήματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. Ιδιαίτερα ανέδειξαν τα αιτήματα για την χρήση και διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, το περιουσιακό, τα ασφαλιστικά δικαιώματα και την χορήγηση της εθνικής σύνταξης, χωρίς διακρίσεις από τους άλλους εργαζόμενους, την καταβολή του επιδόματος για τους υπερήλικες.

Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματα της ελληνικής μειονότητας και θα τα αναδείξει με κάθε πρόσφορο τρόπο, με παρεμβάσεις στη βουλή και τα αρμόδια υπουργεία.

Συγκεκριμένα, ο ΓΓ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στη στήριξη των αιτημάτων για την αναγνώριση της μειονότητας χωρίς ποσοστώσεις και περιορισμούς, τη  χρήση και διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στην Αλβανία, την  κατοχύρωση της περιουσίας των ομογενών, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στο όνομα της προώθησης των “στρατηγικών επενδύσεων”. Αναφέρθηκε, επίσης, στη θέση του ΚΚΕ για την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου) και ιδιαίτερα του άρθρου 7, το οποίο θέτει ως προϋπόθεση για την χορήγηση της πλήρους εθνικής σύνταξης τη διαμονή επί 40 χρόνια στην Ελλάδα και  τόνισε την ανάγκη της άμεσης ικανοποίησης του αιτήματος της καταβολής της εθνικής σύνταξης χωρίς διακρίσεις και περικοπές, όπως και της καταβολής του επιδόματος για τους υπερήλικες, ομογενείς από την Αλβανία.

 

ΑΘΗΝΑ 10/3/2022 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Παρεμβάσεις του Νίκου Σοφιανού, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στον τ/σ ΑΝΤ1: Να σταματήσει η εμπλοκή στο μακελειό του ιμπεριαλιστικού πολέμου, είναι απαίτηση του ελληνικού λαού

Στην ανάγκη να πιέσει ο λαός μας αφενός για να σταματήσει η ελληνική εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και αφετέρου για να ληφθούν μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια, αναφέρθηκε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Υπογράμμισε ότι η απαράδεκτη εμπλοκή της χώρας μας σε αυτό το μακελειό γίνεται παρά την πλειοψηφική αντίθεση του ελληνικού λαού. Έφερε ως παράδειγμα τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων διαφωνεί με την αποστολή πολεμικού υλικού από την Ελλάδα στην Ουκρανία. «Τις δημοσκοπήσεις δεν θα τις διαβάζουμε μόνο όταν θέλουμε, είναι δηλωμένη η αντίθεση του ελληνικού λαού στην πολεμική εμπλοκή όπως και στην προετοιμασία για να στείλουν στρατεύματα στις χώρες που γειτνιάζουν με τη Ρωσία», σημείωσε

Αναφερόμενος στο ρεκόρ ανατιμήσεις, υπογράμμισε πως δεν είναι μόνο ο πόλεμος, καθώς πληρώνουμε την «πράσινη μετάβαση», την πολιτική της ΕΕ, την απολιγνιτοποίηση, το εμπόριο ρύπων, τις πανάκριβες ΑΠΕ. «Αυτά πληρώνουμε στους λογαριασμούς μας οι οποίοι προκαλούν σοκ στα λαϊκά νοικοκυριά. Για αυτό και πρέπει να προτάξουμε άμεσα μέτρα: Την κατάργηση του ΦΠΑ, την κατάργηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης. Αυτά θα δώσουν ανάσα σε ένα λεηλατημένο εισόδημα», ανέφερε. Συμπλήρωσε δε πως αυτές οι διεκδικήσεις, μαζί με το αίτημα για αυξήσεις και για απεμπλοκή από τον πόλεμο θα εκφραστούν στην απεργία στις 6 Απρίλη.

Επίσης, τόνισε πως η εκποίηση της ΛΑΡΚΟ συνιστά έγκλημα, υπενθυμίζοντας πως οι τιμές του νικελίου έχουν φτάσει στα ύψη και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κλείσει την εταιρεία.

Ομιλία του Νίκου Καραθανασόπουλου, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ: Δεν είναι αμέτοχη η ελληνική κυβέρνηση για την αύξηση των τιμών


Την τεράστια υποκρισία των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης που δείχνουν να «αγωνιούν» για την πορεία των τιμών της Ενέργειας, όταν οι τελευταίες εξελίξεις έχουν και τη δική τους υπογραφή, κατήγγειλε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τις συμφωνίες Ενέργειας με τα ΗΑΕ, την Ινδία και για τη Διεθνή Ηλιακή Συμμαχία.

Σημείωσε πως ο ψευδεπίγραφος καυγάς μεταξύ τους εκδηλώνεται για να συγκαλυφθούν οι ευθύνες τους, αλλά και η συμφωνία τους με τη στρατηγική της ΕΕ στον τομέα της Ενέργειας, την απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας και την «πράσινη μετάβαση».

Όπως σημείωσε, η εκτόξευση των τιμών της Ενέργειας, που εντάθηκε από την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Ουκρανία, σχετίζεται άμεσα με την  εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, καθώς η Ελλάδα με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων συμμετέχει ενεργά στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στο πλαίσιο της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της άρχουσας τάξης της Ελλάδας για να πάρει μερίδιο από τη λεία σε βάρος των λαών. Αυτό πρακτικά σημαίνει γην και ύδωρ στους Αμερικανούς και ΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές και  μετατροπή της Ελλάδας σε ορμητήριο των επιθέσεών τους ενώ ο λαός πληρώνει το τίμημα, είτε με τους πανάκριβους εξοπλισμούς είτε με τις τιμές του ρεύματος και της Ενέργειας συνολικά.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος συμπλήρωσε πως η ακρίβεια στις τιμές της Ενέργειας οφείλεται στην απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας και την «πράσινη μετάβαση» που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και έχει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, τις τεράστιες επιδοτήσεις στα αρπακτικά- εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, αλλά και την επιβολή τέλους ρύπων για να γίνει πιο ακριβός ο λιγνίτης και να ευνοηθούν οι ΑΠΕ. Υπενθύμισε πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτή που επέβαλε πρώτη τέλη ρύπων στον λιγνίτη και όχι στην τσιμεντοβιομηχανία.

Για την απολιγνιτοποίηση, σημείωσε ότι αυτή η διαδικασία είχε ξεκινήσει από το 2011, με όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν και επιτάχυναν αυτή τη διαδικασία, και θύμισε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που τον Ιούνιο του 2019 έκλεισε μονάδες στην Καρδιά, ενώ όλα τα κόμματα έχουν αποδεχθεί το φυσικό αέριο ως το μεταβατικό καύσιμο για την «πράσινη μετάβαση» και την απολιγνιτοποίηση.

Η ενεργειακή φτώχεια του λαού διαρκεί εδώ και χρόνια από τις συγκυβερνήσεις ακόμα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και συνεχίστηκε και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε, υπενθυμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που επέβαλε το χρηματιστήριο ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και ότι όλες οι κυβερνήσεις επέβαλαν μία σειρά φόρους στα καύσιμα.

Επισήμανε ακόμα ότι είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον της ΕΕ για το θέμα, που τώρα εισάγει στη συζήτηση το ευρωομόλογο για να χρηματοδοτήσει Ενέργεια και εξοπλισμούς, δηλαδή τα δύο συστατικά στοιχεία που οξύνουν τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Με το ευρωομόλογο, συμπλήρωσε ο Ν. Καραθανασόπουλος, η ΕΕ θέλει να στηρίξει τα ευρωπαϊκά μονοπώλια, στο πλαίσιο της απεξάρτησής τους από το φυσικό αέριο της Ρωσίας και την αντικατάστασή του από το αμερικάνικο LNG, που είναι μάλιστα και πιο ακριβό.

Όσον αφορά τα μέτρα που ανακοινώνει κατά διαστήματα η κυβέρνηση, ο Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε ότι πρόκειται για μικροεπιδοτήσεις που πληρώνουν οι λιγότεροι φτωχοί για τα πιο εξαθλιωμένα στρώματα του λαού.

Η φιλολαϊκή διέξοδος, κατέληξε, είναι ο λαός να διεκδικήσει την κατάργηση των φόρων στα καύσιμα, την ηλεκτρική ενέργεια και τα βασικά είδη κατανάλωσης, αύξηση των μισθών και αναπλήρωση των απωλειών στα εισοδήματα των μισθωτών, των συνταξιούχων και των αυτοαπασχολουμένων.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει τη Δευτέρα 14 Μαρτίου στις 7 μ.μ σε πολιτική συγκέντρωση,  στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου “Θωμάς Θωμαΐδης” με θέμα: “Οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας για σύγχρονους όρους δουλειάς αμοιβής και ζωής! Με το ΚΚΕ μπορούμε!”.

Επιστολή της Κ Ο ΚΚΕ προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ Προέδρους Επιτροπών

Η Κοινοβουλευτική  Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε αναφορά την επιστολή των Σωματείων Εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ που απευθύνεται στην Κυβέρνηση, τον Πρόεδρο της Βουλής και τα Πολιτικά Κόμματα.

Με την επιστολή αυτή τα Σωματεία Εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ,  ΖΗΤΟΎΝ μεταξύ των άλλων,  να κληθούν για να ενημερώσουν τις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές και να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους που έχουν καταθέσει στην διαδικασία διαβούλευσης, στις 3/3/2022, προκειμένου να επιτευχθεί η υποτιθέμενη πρόθεση που εμπεριέχεται στην «πρόσκληση διαβούλευσης» της ειδικής διαχείρισης, με « γνώμονα την εξασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας και την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων του προσωπικού της ΛΑΡΚΟ χωρίς να διακυβεύεται η παραπέρα απαξίωση είτε το οριστικό κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, με τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους, τις τοπικές κοινωνικές  και το δημόσιο συμφέρον».

Επειδή τα θέματα αυτά εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των τριών Διαρκών  Επιτροπών και συγκεκριμένα

  1. Οικονομικών Υποθέσεων
  2. Παραγωγής και Εμπορίου και
  3. Κοινωνικών υποθέσεων

 

Για τους λόγους αυτούς ΖΗΤΑΜΕ να αποφασιστεί  άμεσα η κοινή συνεδρίαση αυτών των επιτροπών προκειμένου να κληθούν τα Σωματεία  Εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους και πιο συγκεκριμένα:

  1. Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ ( ΣΕΛ )
  2. Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας « ΛΑΡΚΟ ΑΕ Μεταλλεία ΕΥΒΟΙΑΣ
  3. Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο « ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»
  4. Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΣΕΡΒΙΩΝ
  5. Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. ( ΑΘΗΝΑ

 

Οι Βουλευτές του ΚΚΕ, Μέλη των τριών Διαρκών Επιτροπών

 

Νίκος Καραθανασόπουλος

Διαμάντω Μανωλάκου

Μανώλης Συντυχάκης

Χρήστος Κατσώτης

Γιώργος Λαμπρούλης

Λεωνίδας Στολτίδης

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Βρισκόμαστε σε αυτόν εδώ τον καταπληκτικά ανανεωμένο χώρο του βιβλιοπωλείου της “Σύγχρονης Εποχής”, με πολλά βιβλία, με πολλές εκδόσεις, με πολλά χρόνια ζωής και δράσης. Πραγματικά αποτελεί μία όαση μέσα στην καρδιά της Αθήνας, για τους νέους ανθρώπους αλλά και για τους μεγαλύτερους, έτσι ώστε να μπορούν να έρχονται σε επαφή με το βιβλίο, να συζητάνε, γιατί θα διοργανώνονται και συζητήσεις – βλέπετε εδώ ένας καταπληκτικός χώρος με καφέ και λοιπά – γιατί το βιβλίο δεν είναι μόνο μόρφωση, ζωή, πολιτισμός, είναι και παρηγοριά σε αυτές τις ζοφερές συνθήκες που ζούμε, του ιμπεριαλιστικού πολέμου, της πανδημίας, της οικονομικής κρίσης, των τεράστιων προβλημάτων που ταλανίζουν τον ελληνικό λαό και τη νεολαία μας.

 

 

ΑΘΗΝΑ 10/3/2022                      ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

3

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.