Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων Σχολείων Ειδικής Αγωγής στο Αιγάλεω


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 21 Δεκεμβρίου 2020 by manos (ceo)-admin

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων Σχολείων Ειδικής Αγωγής του δήμου Αιγάλεω. Στη συνάντηση συμμετείχαν η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ και δημοτική σύμβουλος Αιγάλεω και η Ελένη Καρανάσιου, μέλος της ΤΕ Περιστερίου – Νοτιοδυτικού Τομέα του ΚΚΕ και δημοτική σύμβουλος Αγ. Βαρβάρας.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων ενημέρωσαν αναλυτικά τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως οι μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, ακόμα και αναπληρωτές, παρότι είναι τέτοιο το αντικείμενο της δουλειάς που χρειάζεται σταθερότητα για τα παιδιά, άρα χρειάζεται μόνιμο προσωπικό. Επίσης χρειάζεται αρκετό βοηθητικό προσωπικό για τις ανάγκες φυσιοθεραπειών κλπ. Οι εκπρόσωποι, επίσης, έθεσαν τις ελλείψεις στο κτιριακό, τις ακατάλληλες αίθουσες, την έλλειψη υποδομών, καθώς και την έλλειψη κατάλληλου εξοπλισμού των σχολείων. Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει επίσης και με τη μεταφορά των μαθητών.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε ότι το ΚΚΕ σταθερά παλεύει και μέσα στη Βουλή, αλλά και στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, για τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν στην Ειδική Αγωγή, με επίκεντρο τις σύγχρονες ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αυτών των παιδιών. Σημείωσε ότι η εκπαίδευση και η αγωγή των παιδιών με ειδικές ανάγκες και ειδικές μαθησιακές ανάγκες, δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως “ευκαιρία” για κέρδος, ούτε ως βάρος. Δεν είναι φιλανθρωπία, είναι υποχρέωση του κράτους. Δεν πρέπει να μετακυλίεται ως ευθύνη στην οικογένεια. Όμως, η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων, που λογαριάζουν τις ανάγκες των μαθητών με τη λογική του κόστους, οδηγούν στη συρρίκνωση των διακριτών δομών ειδικής αγωγής, παρά τις τεράστιες ανάγκες για δημιουργία και νέων σχολικών μονάδων, και στο Δυτικό Τομέα.

Επίσης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως το ΚΚΕ έχει συγκεκριμένες διεκδικήσεις για όλο το πλέγμα αναγκών και δικαιωμάτων των παιδιών με αναπηρία: Από την έγκαιρη διάγνωση κι επιστημονική παρέμβαση,  όσο το δυνατόν πιο νωρίς για να είναι πιο αποτελεσματική (με ενίσχυση των ΚΕΣΥ) μέχρι το επιστημονικό περιεχόμενο παρέμβασης για κάθε περίπτωση αναπηρίας, ώστε αυτό να υπηρετεί την προετοιμασία του παιδιού για αυτόνομη και ανεξάρτητη ζωή. Ενημέρωσε επίσης τους εκπροσώπους των συλλόγων γονέων πως το ΚΚΕ θα προχωρήσει στην κατάθεση ερώτησης στη Βουλή για την τραγική κατάσταση που βρίσκονται τα σχολεία Ειδικής Αγωγής στο Αιγάλεω.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.