Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Πρύτανη και Αντιπρυτάνεις του Πανεπιστημίου Κρήτης


0
(0)

Με την πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Κρήτης συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης στο πλαίσιο της παραγωγικής συνεργασίας που διατηρεί η Περιφέρεια Κρήτης με τα ερευνητικά και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα του νησιού.
Στη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, μετείχαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης καθηγητής Γιώργος Κοντάκης, ο αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης καθηγητής Μιχάλης Παυλίδης, ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Δια Βίου Μάθησης, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας καθηγητής Γιώργος Κοσιώρης καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας, Αντώνης Παπαδεράκης.
Η πρυτανική αρχή παρουσίασε προτάσεις συνεργασίας του Πανεπιστημίου με την Περιφέρεια Κρήτης, με επίκεντρο την στήριξη των ερευνητικών και αναπτυξιακών στόχων του πανεπιστημίου. Στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο κοινό πλαίσιο ανάπτυξης όλων των πανεπιστημιακών και ερευνητικών ιδρυμάτων του νησιού καθώς και στην χρηματοδοτική στήριξη του οικοσυστήματος καινοτομίας της Κρήτης, που επιτελείται με συνέπεια από την Περιφέρεια Κρήτης τα τελευταία χρόνια, καθώς και για την περαιτέρω συνέχιση της στήριξης αυτής και με τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία. Συζητήθηκαν δε οι προοπτικές που υπάρχουν για στήριξη έργων και δράσεων του Πανεπιστημίου και των ερευνητικών ιδρυμάτων, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, των Εθνικών και Περιφερειακών χρηματοδοτικών πόρων. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκε και μια εξειδικευμένη πρόταση για την αναβάθμιση του υπολογιστικού κέντρου του Πανεπιστημίου Κρήτης. Με την αναβάθμιση και την επέκτασή του το κέντρο, θα μπορεί να υποστηρίξει την κάλυψη των ψηφιακών αναγκών όλων των μεγάλων αυτοδιοικητικών οργανισμών και των ιδρυμάτων καινοτομίας και έρευνας στο νησί.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *