Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Ρουμάνο Πρέσβη


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 6 Σεπτεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Με τον Πρέσβη της Ρουμανίας στην Ελλάδα Lucian Fatu συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Στη συνάντηση στη Περιφέρεια παρουσία και του εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για Ευρωπαϊκά και Διεθνή θέματα Γιώργου Αλεξάκη, ο Πρέσβης της Ρουμανίας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την διευκόλυνση που θα παρέχει η Περιφέρεια προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι 3.500 περίπου Ρουμάνοι που ζουν στο νησί μας, ενόψει των Προεδρικών εκλογών στη Ρουμανία τον Νοέμβριο.

Παράλληλα ο Πρέσβης αναφέρθηκε στην μεγάλη αγάπη που έχει για την Κρήτη, τονίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια ενισχύεται το τουριστικό ρεύμα των συμπατριωτών του στο νησί μας, ενώ επεσήμανε ότι, στο μέλλον θα ενισχυθούν και οι συνεργασίες στους τομείς της οικονομίας του εμπορίου αλλά και του πολιτισμού.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ευχαριστώντας για την επίσκεψη τον Ρουμάνο Πρέσβη ανέφερε, ότι, οι δυο λαοί έχουν παραδοσιακά ιστορικούς και θρησκευτικούς δεσμούς και συμφώνησε, ότι, η συνεργασία σε νευραλγικούς τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, του τουρισμού αλλά και του πολιτισμού θα μπορεί να ενισχυθούν περαιτέρω.

Μετά την λήξη της συνάντησης, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων Γιώργος Αλεξάκης ανέφερε: «Υποδεχθήκαμε σήμερα τον Πρέσβη της Ρουμανίας στην Περιφέρεια Κρήτης όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας που έχουμε δεδομένου ότι στο νησί μας κατοικούν και εργάζονται περίπου 3.500 Ρουμάνοι πολίτες.  Τον Νοέμβριο θα έχουν εκλογές και οι Ρουμάνοι που ζουν στην Κρήτη θα συμμετέχουν στις εκλογές και προς αυτή την κατεύθυνση η Περιφέρεια Κρήτης θα τους διευκολύνει.  Επίσης συζητήσαμε την διοργάνωση εκδηλώσεων με αφορμή τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, διότι οι Ρουμάνοι αισθάνονται πολύ κοντά σε αυτό το ιστορικό γεγονός και θα ήθελαν να τιμήσουν».

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.