Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Υφυπουργό Υποδομών. Εξετάστηκε η πορεία αναπτυξιακών μελετών και έργων στο νησί


0
(0)

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021 στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, μεταξύ του Υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Υποδομών  Γιώργου Καραγιάννη και του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή. Παρόντες ήταν επίσης, ο Γενικός Διευθυντής  Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών Αντώνης Κοτσώνης, η Γενική Διευθύντρια Υποδομών Κρήτης Ελένη Δοξάκη, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες Υπουργείου και Περιφέρειας.

Στην συνάντηση συζητήθηκε η πορεία αναπτυξιακών μελετών και έργων του Υπουργείου στην Κρήτη. Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ενημερώθηκε για την εξέλιξη των μεγάλων υδραυλικών έργων, όπως η προετοιμασία του Διεθνούς διαγωνισμού ΣΔΙΤ των Φραγμάτων του Ποταμού Ταυρωνίτη, η δημοπράτηση του φράγματος του Πλατύ ποταμού, η κατασκευή του νέου αγωγού που θα μεταφέρει νερό στον ταμιευτήρα του Φράγματος Μπραμιανών και η ανάγκη υλοποίησης του σημαντικού έργου ύδρευσης στην περιοχή Ελούντας – Πλάκας.

Αναλυτικά συζητήθηκαν τα έργα οδικής ασφάλειας και τα έργα αποκατάστασης κατολισθητικών φαινομένων στον ΒΟΑΚ. Ο κ. Καραγιάννης ανέφερε πως ήδη ξεκίνησε η δημοπράτηση του έργου οδικής Ασφάλειας Φόδελε – Λινοπεράματα και στο αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινά η δημοπράτηση του τμήματος Γεωργιούπολη – Πετρές και θα ακολουθήσει το τμήμα Σούδα – Καλύβες, ενώ παράλληλα ετοιμάζονται και οι δημοπρατήσεις των υπόλοιπων τμημάτων στις Π.Ε.  Ρεθύμνου και Λασιθίου. Επίσης, άμεσα θα ανατεθεί το έργο αποκατάστασης ΒΟΑΚ στις θέσεις «Κακιά Στροφή», «Κακό Όρος» κ.λ.π.

Από τον Υφυπουργό κ. Καραγιάννη και τα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, έγινε ενημέρωση για την πορεία των μελετών στο τμήμα Χανιά – Κίσαμος  που θα ενταχθεί στην προαίρεση του διαγωνισμού παραχώρησης του νέου ΒΟΑΚ, καθώς και για τα τμήματα από Άγιο Νικόλαο προς Σητεία και την Παράκαμψη Κισάμου. Επίσης συζητήθηκε και η μελετητική ωρίμανση του έργου σύνδεσης του ΒΟΑΚ με το Λιμάνι της Σούδας και το διεθνές Αεροδρόμιο Χανίων. Τέλος, συζητήθηκε το έργο της νέας γέφυρας του Κερίτη, καθώς και τα νέα Λύκεια Κισάμου.

Ο κ. Αρναουτάκης ευχαρίστησε τον κ. Υφυπουργό για την ενημέρωση και την συνεργασία για τα τόσα σημαντικά έργα του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών που αφορούν την Κρήτη και δήλωσε για άλλη μια φορά την πρόθεση της Περιφέρειας να είναι παρούσα και να συμβάλει ουσιαστικά στην υλοποίησή τους.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *