Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον νεοκλεγμένο Πρόεδρο της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής


0
(0)

Το πλαίσιο ενδυνάμωσης των σχέσεων της Κρητικής Ομογένειας στις ΗΠΑ με τον τόπο καταγωγής τους την Κρήτη, συζήτησαν ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και ο νεοεκλεγμένος Πρόεδρος της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής Ιάκωβος Μπούτζουκας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την Περιφέρεια.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού-Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης, ο Α΄Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γιάννης Μαράκης, ο εκπρόσωπος της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής στη Δυτική Κρήτη Ιάκωβος Καλοειδάς, και ο εκπρόσωπος της Ένωσης στην Ανατολική Κρήτη Ιπποκράτης Μπελαδάκης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε εκτενής συζήτηση για στενή και συνεχής συνεργασία Περιφέρειας Κρήτης με την  Παγκρητική Ένωση Αμερικής  προκειμένου να υλοποιηθούν πρωτοβουλίες που θα φέρουν εγγύτερα την νεολαία της Κρητικής Ομογένειας στην Αμερική με τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου καταγωγής τους την Κρήτη.

Παράλληλα έγινε αναφορά για τον προγραμματισμό πολιτιστικών εκδηλώσεων της Ομογένειας στο νησί.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στην δυναμική που παρουσιάζει η Κρητική ομογένεια στην Αμερική, που, όπως τόνισε, εκεί διαπρέπει άλλη μια Κρήτη.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης τέλος ευχαριστώντας τα μέλη της διοίκησης της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής για την επίσκεψη, επεσήμανε ότι πάντα η Περιφέρεια Κρήτης είχε και έχει στενούς δεσμούς με την Κρητική Ομογένεια όπου γης, και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *