Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Υφυπουργό και την Γ.Γ. Τουρισμού για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος από τις συνέπειες του Covid-19


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 26 Οκτωβρίου 2020 by manos (ceo)-admin

Μόνο με τη συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και τα άλλα αρμόδια Υπουργεία, τους εμπλεκόμενους φορείς και τις υπηρεσίες, θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την μεγάλη κρίση, την οποία  έχει προκαλέσει η πανδημία του COVID-19 στον κλάδο του τουρισμού. Αυτό τόνισε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, υποδεχόμενος στην Περιφέρεια τον Υφυπουργό Τουρισμού Μανόλη Κόνσολα και την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Βίκυ Λοίζου.

«Ο στόχος μας είναι κοινός. Να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες στο τουριστικό μας προϊόν την φετινή χρονιά, για να μπορούμε να ατενίζουμε τον επόμενο χρόνο με μεγαλύτερη αισιοδοξία», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Παράλληλα, τόνισε ότι καμία Περιφέρεια δεν μπορεί να προχωρήσει σε οποιοδήποτε σχεδιασμό, εάν δεν υπάρχει συμπόρευση με το Υπουργείο Τουρισμού. Με δεδομένο μάλιστα το γεγονός ότι μεγάλο ποσοστό του ΑΕΠ της Κρήτης διαμορφώνεται από τον τουρισμό επεσήμανε πως: «προετοιμαζόμαστε για την επόμενη δεκαετία στην Κρήτη και οραματιζόμαστε την «πράσινη» ανάπτυξη που χρειάζεται το νησί μας με τις απαραίτητες υποδομές για την ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού, όπως επίσης τα απαιτούμενα έργα για την αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών. Η Κρήτη διαθέτει τουριστικές σχολές, οι οποίες πρέπει να αναβαθμιστούν και το ζητούμενο είναι οι νέοι που αποφοιτούν να βρίσκουν εργασία». Τέλος, ο Περιφερειάρχης ευχήθηκε την επόμενη χρονιά ο τουρισμός να επιστρέψει στα επίπεδα των τελευταίων χρόνων παράλληλα με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Από την πλευρά του στις δηλώσεις του ο Υφυπουργός Τουρισμού Μανόλης Κόνσολας υπογράμμισε ότι, «στη σημερινή συνάντηση διαπιστώσαμε ότι, ο τουρισμός είναι ένα πολύ ευάλωτο προϊόν και το στρατηγικό σχέδιο της Περιφέρειας Κρήτης προσαρμόζεται απόλυτα στο στρατηγικό δεκαετές που σχεδιάζει το Υπουργείο Τουρισμού. Η Κρήτη είναι σύστοιχη με τις ανάγκες της αγοράς για ιδιωτικές υποδομές και τον εκσυγχρονισμό των μικρών τουριστικών επιχειρήσεων για δημόσιες επενδύσεις, για την «πράσινη» οικονομία, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, για την τουριστική εκπαίδευση, για τον θεματικό τουρισμό», και πρόσθεσε: «Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά, για να συμβεί αυτό προϋπόθεση είναι να συνεχίζουμε από την Κρήτη να στέλνουμε το μήνυμα της ασφαλούς Κρήτης, κάτι που αναγνώρισε και η Βρετανική Κυβέρνηση που επανένταξε την Κρήτη σε ασφαλή προορισμό σε επίπεδο Ευρώπης».

Ο κ. Κόνσολας παράλληλα εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του σήμερα στην Περιφέρεια και την συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη. «Θέλω να ευχαριστήσω τους Κρητικούς που διαχρονικά έχουν «κτίσει» το τουριστικό θαύμα στην Κρήτη και στην Ελλάδα. Στα ηνία της Περιφέρειας είναι ένας εξαιρετικός Έλληνας, ένας πολύπειρος άνθρωπος που υπηρετεί την Αυτοδιοίκηση, ενώ η συμμετοχή του σε Κυβερνητικά και Ευρωπαϊκά όργανα ως Ευρωβουλευτής δίνει το δικαίωμα αυτή την χρονική συγκυρία, που είναι η μεγαλύτερη κρίση στον τουρισμό, να ελπίζουμε ότι με τον Σταύρο Αρναουτάκη, την Περιφερειακή Αρχή, το Περιφερειακό Συμβούλιο, προχωράμε δυνατά μπροστά για την αντιμετώπιση μιας κρίσης που η χώρα δεν έχει ξαναζήσει».

Στη σημερινή συνάντηση στη Περιφέρεια συμμετείχαν επίσης: Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού Βίκυ Λοίζου, ο βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού Κυριάκος Κώτσογλου, στελέχη της ΝΟΔΕ Ηρακλείου και υπηρεσιακά στελέχη.

 

ΒΙΝΤΕΟ

Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας δήλωση Περιφέρεια Κρήτης

https://youtu.be/JljPRMjF-cI

 

Στ. Αρναουτάκης για επίσκεψη Μ. Κόνσολα Υφ. Τουρισμού

https://youtu.be/hNPGPPyyYi0

 

Γ. Γ. Τουρισμού Βίκυ Λοϊζου για την επίσκεψη στην Κρήτη

https://youtu.be/WNDpXkgRkTA

 

Μάξιμος Σενετάκης δήλωση για τουρισμό Περιφέρεια Κρήτης

https://youtu.be/BeSszqN0kQU

 

Μ. Κόνσολας για Περιφερειάρχη Κρήτης και συνεργασία

https://youtu.be/L0Kffwi05xs

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.