Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με εκπροσώπους του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 24 Μαΐου 2021 by manos (seo)-admin

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης στη Περιφέρεια, έγινε ενημέρωση για την δράση του Ιδρύματος, και ειδικότερα η Δρ. Αγγελική Κοσμοπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κ. Λασκαρίδη, ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για τα αποτελέσματα των καθαρισμών που πραγματοποίησε στο πρόσφατο παρελθόν στην Κρήτη ο «Τυφώνας», το 72 μ. επιχειρησιακό πλοίο του Ιδρύματος, απομακρύνοντας συνολικά 20.140 κιλά απορρίμματα από απρόσιτες ακτές του νησιού.

Παράλληλα η κα. Κοσμοπούλου παρουσίασε τις βασικές αρχές του εθνικού προγράμματος «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης», το οποίο υλοποιείται από το Ίδρυμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στόχοι του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τον περιορισμό και την εξάλειψη των πλαστικών μίας χρήσης από την καθημερινότητά μας, καθώς και η εξεύρεση βιώσιμων εναλλακτικών.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε το ενδιαφέρον και την ευαισθησία του για το θέμα και συμφωνήθηκε ο προγραμματισμός κοινών δράσεων εκπαίδευσης και ενημέρωσης για νέους αλλά και επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης το φθινόπωρο του 2021.

Η ομάδα του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη θα παραμείνει αυτήν την εβδομάδα στην Κρήτη πραγματοποιώντας καθαρισμούς ακτών, εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία, όπως το Πρότυπο Γυμνάσιο Ηρακλείου, καθώς και ενημέρωση άλλων φορέων.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.