Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με εκπροσώπους της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ)


0
(0)

Συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο Αριστοφάνη Στεφάτο και τον σύμβουλο διοίκησης Ευθύμιο Ταρτάρα της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), είχε σήμερα στην Περιφέρεια, ο Περιφερειάρχης  Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χανίων, με την ιδιότητα του εντεταλμένου συμβούλου για την Ενέργεια και Κλιματική αλλαγή, Νίκος Καλογερής, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης.

Τα στελέχη της ΕΔΕΥ ενημέρωσαν για τις εξελίξεις των ενεργειών που γίνονται από την πλευρά του κράτους και των ιδιοκτητριών εταιριών των θαλάσσιων οικοπέδων νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το θέμα της προστασίας του θαλάσσιου και χερσαίου περιβάλλοντος και αναλυτικότερα τέθηκε το θέμα των ερευνών, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αυτών, καθώς και το υπό δημιουργία παρατηρητήριο περιβαλλοντικής παρακολούθησης. Παράλληλα έγιναν προτάσεις για τη συμμετοχή εκπροσώπων αρμόδιων φορέων της Κρήτης στην επιτροπή του παρατηρητηρίου με βασικό εμπλεκόμενο το Ινστιτούτο Πετρελαϊκών Ερευνών του ΙΤΕ, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση σε όλα τα επίπεδα αλλά και συνεργασία για την ομαλή υλοποίηση του εγχειρήματος.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε ευρύτερα ενεργειακά θέματα με αφορμή το 5ο Παγκρήτιο – Διεθνές Ενεργειακό Συνέδριο που πραγματοποιείται στη Χερσόνησο, με την γενικότερη άποψη για τον κομβικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κρήτη στον γεωστρατηγικό χάρτη της Μεσογείου και ευρύτερα.

Από την πλευρά των υπηρεσιών της Περιφέρειας στη συνάντηση συμμετείχε ή Προϊσταμένη του Τμήματος Κλιματικής Αλλαγής & ενεργειακού Σχεδιασμού Ελένη Καργάκη.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *