Συνάντηση με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Χανσενικών είχε σήμερα ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου


Τελευταία ενημέρωση 16 Αυγούστου 2022 by manos (ceo)-admin

Να δοθεί η δυνατότητα στα μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Χανσενικών να επισκέπτονται δωρεάν – με τα πλοιάρια που εκτελούν δρομολόγια στην Σπιναλόγκα- το νησί, ζήτησε από τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό, ο πρόεδρος του συνδέσμου κ. Γεώργιος Τζεμενάκης, ο οποίος συνοδευόμενος από την οικογένεια του επισκέφθηκε σήμερα (16/8) τον Δήμο.

Σε δήλωση του ο κ. Ζερβός, ανέφερε : “Μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω έναν άνθρωπο, ο οποίος πέρασε από τον δύσκολο δρόμο της αντιμετώπισης του αποκλεισμού. Γεννήθηκε στην Σπιναλόγκα το 1953 (φωτο, πιστοποιητικό γέννησης) το νησί του πόνου όπως το χαρακτήρισε και τρία χρόνια αργότερα το 1956 οδηγήθηκε στο λοιμωδών στην Αγία Βαρβάρα”.

Ο κ. Τζεμενάκης, σε ηλικία 14 ετών, όπως ο ίδιος διηγήθηκε, επιχείρησε να επιστρέψει στο  νησί  κολυμπώντας, προσπάθεια που όμως έγινε αντιληπτή και επέστρεψε εκ νέου στην Αγία Βαρβάρα, όπου τέλειωσε το σχολείο. Η καταγωγή του πατέρα του ήταν από τα Χανιά και της μητέρας του από το Καβούσι.

Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίηση του, για τις ενέργειες  της αρχαιολογικής υπηρεσίας και του Δήμου, προκειμένου ο χώρος να είναι επισκέψιμος , συντηρημένος και καθαρός, τονίζοντας ότι ο τόπος αυτός του πόνου συντηρείται  αξιοπρεπώς , γεγονός σημαντικό για τους ανθρώπους που έζησαν εκεί.

“Να σημειώσουμε ότι ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την σύνδεση με τους ανθρώπους που έζησαν στο νησί, ενώ άμεσα επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Σκαφών Κοινοπραξίας Ελούντας και Πλάκας κ. Γιάννη Οικονομάκη από τον οποίο ζήτησε να δοθεί η δυνατότητα της δωρεάν μεταφοράς των μελών του Πανελλήνιου Συνδέσμου Χανσενικών, θεωρώντας την πράξη αυτή όπως ο ίδιος είπε, ως μικρό αντίδωρο στους ανθρώπους που παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν κατάφεραν να συνεχίσουν αξιοπρεπώς την ζωή τους.

Download (PDF, 982KB)

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.