Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας για το πρόβλημα με τους εργάτες γης

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 24 Μαΐου 2022 by energinews (admin)

Με αρκετή συμμετοχή του αγροτικού κόσμου της περιοχής πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας για το ζήτημα των αλλοδαπών εργατών γης που κάθε μέρα που περνά γίνονται όλο και λιγότεροι.

Τα αποτελέσματα της εσπερίδας παρουσίασε στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Γαϊτάνης ενώ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας μίλησε με τη σειρά του για την κατάσταση που επικρατεί στα βόρεια της Ελλάδας.

Ο κ. Γαϊτάνης υπογράμμισε πως η λύση στο πρόβλημα θα έρθει μόνο με πολιτικές παρεμβάσεις και για αυτό έχει υπάρξει επικοινωνία με το γραφείο του πρωθυπουργού ώστε να γίνει μια συνάντηση στην οποία σκοπός είναι να συμμετέχουν και άλλοι αγροτικοί φορείς της χώρας.

Παράλληλα κάλεσε όλους τους αγρότες της περιοχής να επικοινωνήσουν με το Σύλλογο ώστε να δηλώσουν τις ανάγκες τους σε εργατικό δυναμικό και έτσι να είναι γνωστός ο συνολικός αριθμός τον οποίο χρειάζεται η περιοχή.

Η ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου:

«Με μεγάλη προσέλευση των αγροτών από την ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας πραγματοποιήθηκε χθες 23/5/2022 η Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου με μοναδικό θέμα τους Εργάτες Γης.
Εκατοντάδες αγρότες προσήλθαν για να στηρίξουν την προσπάθεια που καταβάλλει ο Σύλλογος για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Οι αγρότες, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Συνέλευσης, ενημερώθηκαν αναλυτικά για την υφιστάμενη κατάσταση στην νομοθεσία τον Εργατών Γης και στη συνέχεια είχαν δυνατότητα να εκφράσουν την άποψή τους αλλά κυρίως την αγωνία τους για την επόμενη μέρα.

Κοινές διαπιστώσεις όλων των παρευρισκομένων όπου τελικά εγκρίθηκαν και ως αποφάσεις της γενικής συνέλευσης ήταν τα εξής:

α) Αποκλειστική ευθύνη για την δεδομένη κατάσταση σήμερα έχουν οι κυβερνητικοί χειρισμοί έως τώρα.
β)Η λύση στο ζήτημα είναι αποκλειστική υπόθεση του ίδιου του Πρωθυπουργού ο οποίος θα έχει και την τελική ευθύνη για το αποτέλεσμα.

Κάνουμε ξεκάθαρο, σε όλες τις κατευθύνσεις, ότι είναι πλέον μονόδρομος για τους αγρότες η ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΉ ΑΓΡΑΝΆΠΑΥΣΗ σε μεγάλο ποσοστό των εκτάσεων, καθώς αν δεν λυθεί άμεσα για αυτό το ζήτημα, δεν υπάρχει δυνατότητα στους αγρότες να ξεκινήσουν την νέα καλλιεργητική περίοδο.

Το αποτέλεσμα που θα είναι η επίσπευση της ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΉΣ ΚΡΙΣΗΣ όπου με κάθε τρόπο προσπαθεί η κυβέρνηση να αποφύγει το τελευταίο διάστημα.

Τα αιτήματα μας είναι συγκεκριμένα και χρίζουν άμεσης λύσης.

Καλούμε επίσης ολους τους αγρότες να συνεχίσουν να απευθύνονται στα γραφεία του Συλλόγου και να καταθέτουν αίτηση με τις προβλεπόμενες ανάγκες σε εργατικό δυναμικό, ΑΝ τελικά υπάρξουν οι συνθήκες να ξεκινήσει η νέα περίοδος.

Δώστε τον Σύλλογο και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς την δύναμη να διεκδικήσουμε λύσεις , σημαντικές για το μέλλον του τόπου μας.»

Άκούστε τις συνεντεύξεις:

4

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.