Συνάντηση με τον πρέσβη της Γεωργίας στην Αθήνα είχε σήμερα ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου


0
(0)

Τον Δήμο Αγίου Νικολάου, που ζει και δραστηριοποιείται μια πολυπληθής Γεωργιανή κοινότητα, επισκέφθηκε σήμερα (28/6),  ο Πρέσβης της Γεωργίας στην Αθήνα, κ. David Dondua, συνοδευόμενος από τους κ.κ. George Shoshitashvili σύμβουλο της Πρεσβείας, Zurab Vacheishvili, υπάλληλο του προξενικού τμήματος και την κ. Λάινε Πάπιτσε εκπρόσωπο της κοινότητας στην περιοχή.

Ο πρέσβης της Γεωργίας, είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό, από τον οποίο ζήτησε συνεργασία σε τομείς που σχετίζονται κυρίως με τον πολιτισμό.

Σε σχετική δήλωση του, μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, τόνισε : “ Είχα την χαρά και την τιμή, να συναντηθώ και να συνομιλήσω με τον πρέσβη της Γεωργίας στην Ελλάδα. Είναι γνωστό, ότι η Γεωργιανή κοινότητα, του Αγίου Νικολάου, είναι μια πολύ ήρεμη κοινότητα ανθρώπων που επέλεξαν να ζήσουν στην περιοχή μας, λόγω των δύσκολων συνθηκών που υπήρξαν στην χώρα τους. Η Γεωργιανή κοινότητα είναι ομόθρησκη με εμάς και στο παρελθόν είχαμε εξαιρετική συνεργασία μαζί τους, αφού στη  πρώτη θητεία μου, ως Δήμαρχος του Αγίου Νικολάου (2000), ξεκίνησε να λειτουργεί το πρώτο Γεωργιανό Σχολείο στοχεύοντας κυρίως στην εκμάθηση της Γεωργιανής γλώσσας από τα παιδιά, οι γονείς των οποίων είχαν εγκατασταθεί στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Dondua, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που υπάρχει, ζήτησε από τον Δήμαρχο την στήριξη του, προκειμένου να υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, πολιτιστικές εκδηλώσεις με στόχο την γνωριμία του ελληνικού κοινού, με την λογοτεχνική παράδοση και τους συγγραφείς της Γεωργίας.

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Ζερβός, προσέφερε στον πρέσβη της Γεωργίας το φωτογραφικό λεύκωμα του Δήμου Αγίου Νικολάου, επιβεβαιώνοντας την βούληση της δημοτικής αρχής για την συνέχιση της μέχρι σήμερα καλής συνεργασίας.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *