Συνάντηση Θραψανιώτη με Εκπροσώπους Εργαζομένων στο Γηροκομείο Ιεράπετρας


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 21 Οκτωβρίου 2020 by energinews (admin)

Συνάντηση με εργαζόμενους – μέλη του Συλλόγου Φίλων Τρίτης Ηλικίας, του Ορφανουδάκειου Δημοτικού Γηροκομείου Ιεράπετρας είχε ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ –  Π.Σ. την Δευτέρα 19/10/2020. Στη συνάντηση  συμμετείχε ο συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Λασιθίου, Γιώργος Καλλιντέρης. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, κυρίες Μαλλιωτάκη Παρασκευή, Δασενάκη Κυριακή και Κοντοπόδη Μαρία, ζήτησαν την συνάντηση αυτή προκειμένου να ενημερώσουν τον Βουλευτή για τα προβλήματα που υπάρχουν και αυτά που θα δημιουργηθούν από  την απόφαση που υπάρχει για κλείσιμο του Γηροκομείου. Οι ηλικιωμένοι φιλοξενούνται εδώ και 2 χρόνια σε ακατάλληλα, μισθωμένα κτίρια λόγω της ανακαίνισης του Γηροκομείου, ανακαίνιση που καθυστερεί πάρα πολύ, αν και υπήρχε δέσμευση για αποπεράτωση της σε ένα χρόνο.

Προβλήματα που αφορούν αφενός στα άτομα που φιλοξενούνται στη δομή, αφετέρου στους εργαζόμενους που είναι πιθανόν να χάσουν τη δουλειά τους. Έκαναν εκτενή αναφορά σε όλο το ιστορικό των περιπετειών που είχε η δομή τα τελευταία χρόνια. Παρουσίασαν τα προβλήματα που δημιουργεί η μεγάλη καθυστέρηση της ανακαίνισης του κτιρίου του Γηροκομείου στη λειτουργία του και στον κοινωνικό του ρόλο. Αναφέρθηκαν αναλυτικά στις προσπάθειες που κάνει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Τρίτης Ηλικίας, του Ορφανουδάκειου Δημοτικού Γηροκομείου Ιεράπετρας για να εξυγιάνει την λειτουργία και τις δαπάνες του Ιδρύματος αλλά και να διασφαλίσει τη διαφάνεια και τις συνθήκες εργασίας με σύναψη συμβάσεων. Παρουσίασαν επίσης τις προσπάθειες που γίνονται για την ασφαλή λειτουργία της δομής στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας.

Τόνισαν την ανάγκη λειτουργίας Δημόσιας δομής φροντίδας ηλικιωμένων που να μπορεί να καλύπτει αξιοπρεπώς τη φιλοξενία όλων όσων έχουν ανάγκη, ανεξάρτητα από εισοδήματα. Ένα τέτοιο στόχο δεν μπορεί να τον καλύψει καμία ιδιωτική δομή.

Ο Βουλευτής τόνισε τη στήριξή του στην προσπάθεια τους και  επεσήμανε την ανάγκη προστασίας των ασθενέστερων οικονομικά ηλικιωμένων, ιδιαίτερα τώρα που η πανδημία προκαλεί μεγάλη ανασφάλεια στους ίδιους και τους οικείους τους. Πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντική η διαφανής διαχείριση αλλά και η προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Διαβεβαίωσε ότι θα κάνει κάθε προσπάθεια για να αναδείξει την ανάγκη επιτάχυνσης της ολοκλήρωσης της ανακαίνισης και ότι θα είναι συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια που θα βοηθά στην εκπλήρωση του τόσο σημαντικού έργου τους.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.