Συνάντηση Εταίρων Interreg – ADRISEISMIC με την συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης


0
(0)

Υλοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης η προγραμματισμένη διήμερη συνάντηση των εταίρων του προγράμματος InterregADRION με τίτλο ADRISEISMICστο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης. Η δράση, αφορά την Αντισεισμική Προστασία του δομημένου περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των ιστορικών μνημείων και κτιρίων που αποτελούν σύμβολα της τοπικής, πολιτιστικής ταυτότητας και πυρήνες κοινωνικο-οικονομικού ιστού των περιοχών της Αδριατικής και Ιονίου.

H υλοποίηση του προγράμματος ξεκίνησε επίσημα στις 1/3/2020 και έχει διάρκεια 30 μήνες. Συμμετέχουν 6 χώρες της Αδριατικής- Ιονίου (Ιταλία, Ελλάδα, Σερβία, Σλοβενία, Κροατία, Αλβανία) με 8 διαφορετικούς εταίρους: Πανεπιστήμια, φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ερευνητικά και εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Τα παραγόμενα του προγράμματος θα είναι ολοκληρωμένα σχέδια διαχείρισης, προστασίας και αποκατάστασης έναντι σεισμικής δράσης, προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε περιοχής, κάτι εξαιρετικά σημαντικό για την έντονη σεισμικότητα που παρουσιάζει το νησί της Κρήτης. Τα σχέδια θα εναρμονίζονται με την Ευρωπαϊκή και Εθνική νομοθεσία.

Η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει να επενδύει σε δράσεις που στοχεύουν στην προστασία του δομημένου ιστού των πόλεων, της πολιτιστικής ταυτότητας του νησιού, αλλά και των ίδιων των πολιτών.

Την Περιφέρεια Κρήτης στην τηλεδιάσκεψη εκπροσώπησαν τα στελέχη της Ερμιόνη Γιαλύτη, Νίκος Βότσογλου και Γιάννης Πολυχρονάκης.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *