Συνάντηση εταίρων ευρωπαϊκού έργου «MOVING» στο πλαίσιο του προγράμματος «HORIZON 2020».


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 11 Ιουνίου 2021 by energinews (admin)

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης (Μονάδα Ερευνών Αγοράς και Επιχειρηματικότητας) διοργάνωσαν τεχνική συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου «MOVING» του χρηματοδοτικού πλαισίου “HORIZON 2020”.

Από την Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχαν ο Γιώργος Αλεξάκης Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης Εντεταλμένος για τα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Θέματα, ο Δ/ντής Ανάπτυξης Μιχαήλ Δαράκης, η Δήμητρα  Τσεκούρα στέλεχος του τμήματος Παιδείας, ΔΒΜ και Απασχόλησης και η Δ/ντρια ΔΑΟΚ Ευθυμία Βιδάκη. Από το Πανεπιστήμιο Κρήτης συμμετείχαν  τα στελέχη της Μονάδας Ερευνών Αγοράς και Επιχειρηματικότητας: Τζουβελέκας Βαγγέλης, Καθηγητής Τμ. Οικονομικών Επιστημών, Τριλίβα Σοφία, Καθηγήτρια Τμ. Ψυχολογίας, Πηγουνάκης Κωστής, Διδάκτορας Μηχανικός, Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό Τμ. Οικονομικών Επιστημών, Καυκαλάς Σήφης, Διδάκτορας Οικονομολόγος, Βάββος Ανδρέας, Υπ. Διδάκτορας Τμ. Ψυχολογίας και ο εκπρόσωπος της εταιρείας Creta Carob Ηλίας Μανούσακας.

Τη συνάντηση χαιρέτησε η κα Μ Λιονή Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου.

 Στόχος της συνάντησης ήταν η διασύνδεση, ο διάλογος  των εταίρων με άμεσα εμπλεκόμενους στην αλυσίδα αξίας του χαρουπιού (όπως η εταιρεία Creta Carob του κ Η. Μανούσακα) και η ανταλλαγή απόψεων για το πώς επηρεάζει τις ορεινές περιοχές ως ένα ολοκληρωμένο κοινωνικο-οικολογικό σύστημα (SES).

 Αρχικά παρουσιάστηκε από τον Δρ. Κώστα Πηγουνάκη, η πορεία υλοποίησης του έργου, οι αλυσίδες αξίας που προτάθηκαν από την Περιφέρεια Κρήτης για αξιολόγηση από τον επικεφαλή εταίρο (Πανεπιστήμιο Cordoba) ενώ στο τέλος παρουσίασε την αλυσίδα αξίας του Χαρουπιού που επιλέχθηκε για την Περιφέρεια Κρήτης. Η καθηγήτρια Ψυχολογίας Σοφία Τριλίβα παρουσίασε τη διάρθρωση και τη διαστρωμάτωση της Κοινότητας Πρακτικής (Community of Practice) που πρέπει να δημιουργηθεί σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης με άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενους στην αλυσίδα αξίας του Χαρουπιού.

 Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση για να διερευνήσουν τις ιδιαιτερότητες αυτής της αλυσίδας αξίας και τη συμβολή της στην ανάπτυξη των ορεινών περιοχών.

 Το έργο «MOVING» εξειδικεύεται στην αξιοποίηση των ορεινών περιοχών μέσω της διασύνδεσης και της πράσινης ανάπτυξης με γενικό στόχο την οικοδόμηση ικανοτήτων και από κοινού ανάπτυξη πολιτικών στην Ευρώπη για τον καθορισμό νέων ή αναβαθμισμένων Αλυσίδων Αξίας που συμβάλλουν στην βιωσιμότητα των ορεινών περιοχών.

 Η Περιφέρεια Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης συνεργάζονται στενά στο πλαίσιο του σχεδίου. Οι δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν προϋποθέτουν παράλληλα τη στενή αλληλεπίδραση με τους κατοίκους των ορεινών περιοχών και ενεργή  συμμετοχή τους.

 Συντονιστής του έργου για την Περιφέρεια Κρήτης είναι ο Χαράλαμπος-Νικόλαος Πίτερης αν. προϊστ. Τμήματος Παιδείας, ΔΒΜ και Απασχόλησης της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Ρεθύμνης. 

 

8

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.