Συνάντηση Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Γ. Αλεξάκη με εκπροσώπους της Πρεσβείας της Ρουμανίας


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 7 Ιουνίου 2021 by manos (ceo)-admin

Με εκπροσώπους της Πρεσβείας της Ρουμανίας, Andrei Siahisoada Andrei σύμβουλο σε θέματα Τουρισμού και Οικονομίας και  Elly – Ana Moga σύμβουλο στην Πρεσβεία της Ρουμανίας στην Ελλάδα σε θέματα εργασίας,   και των Ρουμάνων που διαμένουν στην Κρήτη Vivi Barbu Πρόεδρο του Συλλόγου Ρουμάνων Ηρακλείου, Stefan Grigoras ιερέα σε σχολείο για παιδιά Ρουμάνων και Rodica Grigoras δασκάλα σε σχολείο για παιδιά Ρουμάνων, συναντήθηκε ο Γιώργος Αλεξάκης Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων όπου συζητήσαν για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην Κρήτη.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε συζήτηση για τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ρουμάνοι στο νησί  αλλά και στην Ελλάδα όπως η i) εποχιακή εργασία, οι καθυστερήσεις στη διαδικασία συνταξιοδότησης και η δυσκολία στην αναγνώριση της προϋπηρεσίας και των συντάξιμων χρόνων. Οι συνθήκες εργασίας στην Κρήτη απασχόλησε τους παρευρισκόμενους και ιδιαίτερα τις προκλήσεις που αντιμετώπισε ο τουρισμός κατά την πανδημία. Εκτενής συζήτηση έγινε για τις προοπτικές αύξησης των τουριστών στην Κρήτη καθώς το νησί μας αποτελεί ταξιδιωτικό προορισμό για τους Ρουμάνους. Τέλος, εξετάστηκε η δυνατότητα ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε θέματα οινοποίησης καθώς η Ρουμανία έχει σημαντική παραγωγή και παράδοση στην αγορά οίνου καθώς και οι δραστηριότητες των ελληνικών επιχειρήσεων στη Ρουμανία.

Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τη διασυνοριακή συνεργασία με κάθε πρόσφορο μέσο στο πλαίσιο στήριξης της κοινωνικής συνοχής και οικονομίας του νησιού.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.