Συνάντηση για τον οικοτουρισμό στα Δυτικά Αστερούσια


0
(0)

Ενημερωτική συνάντηση για την προώθηση του Οικοτουρισμού στην προστατευόμενη περιοχή «Δυτικά Αστερούσια» πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης στα Πιτσίδια του Δήμου Φαιστού με τη συμμετοχή τοπικών φορέων.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ανταγωνιστικού προγράμματος DESTIMED PLUS, το οποίο στηρίζει την διασύνδεση του τουρισμού με την προστασία του περιβάλλοντος. Στόχος του έργου είναι η συνεργασία των τοπικών κοινοτήτων για τη δημιουργία «οικοτουριστικού πακέτου διακοπών στην προστατευόμενη περιοχή natura Δυτικά Αστερούσια». Το συγκεκριμένο πακέτο διακοπών θα πρέπει να είναι φιλικό προς το περιβάλλον και θα περιλαμβάνει δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού με σκοπό να αξιοποιήσει και να αναδείξει τις φυσικές ιδιαιτερότητες της περιοχής, την κουλτούρα, τη διατροφή, την κρητική χλωρίδα και πανίδα.
Εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Γιώργος Αλεξάκης, αρμόδιος επί Ευρωπαϊκών & Διεθνών Θεμάτων και η Βάσω Μαδούλκα Αν. Προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Εσωτερικού Ελέγχου της Περιφέρειας Κρήτης και συντονίστρια του προγράμματος. Επίσης, συμμετείχαν οι Χαρίδημος Μανουσάκης Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Καμηλαρίου, Νικόλαος Παπαδοφραγκάκης Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Πιτσιδίων-Ματάλων, Κων/νος Σπινθάκης Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Πιτσιδίων και Αντιπρόεδρος της «Μάταλα Μονομετοχική ΑΕ», Δημήτρης Αρβανίτης Ταμίας Πολιτιστικού Συλλόγου Πιτσιδίων-Ματάλων και Ξενοφών Σπινθάκης από την ανάδοχο εταιρεία Cretan Adventures.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση του προγράμματος και των στόχων του από την συντονίστρια του έργου. Στη συνέχεια προβλήθηκε ένα αρχικό σχέδιο οικοτουριστικού πακέτου στην περιοχή Δυτικά Αστερούσια για το οποίο οι τοπικοί φορείς εξέφρασαν τις απόψεις τους και έκαναν προτάσεις για τη διαμόρφωση και διαφοροποίηση του ανάλογα με την εποχή και τα ενδιαφέροντα των επισκεπτών. Στόχος είναι οι επισκέπτες να γνωρίσουν τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες τις περιοχής μέσα από την ενεργή συμμετοχή τους στις δραστηριότητες και τη συναναστροφή τους με τους κατοίκους της περιοχής.
Οι τοπικοί φορείς χαρακτήρισαν θετικά την πρωτοβουλία και έδειξαν ενδιαφέρον να συμμετέχουν στη διαμόρφωση του τουριστικού πακέτου προσκαλώντας και άλλους παράγοντες και φορείς της περιοχής για την περαιτέρω οργάνωση και προώθηση του.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.