Συνάντηση για την επίσπευση της χρηματοδότησης της β’ φάσης του έργου αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης της Ιεράπετρας

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 2 Απριλίου 2022 by manos (seo)-admin

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, κ. Δημήτρη Σταμάτη, είχε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, στο πλαίσιο των συναντήσεών του με στελέχη της Κυβέρνησης και φορέων κατά τη διήμερη παραμονή του στην Αθήνα.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επίσπευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για τη χρηματοδότηση της β΄ φάσης του μεγάλου έργου της ύδρευσης, προϋπολογισμού 3.584.000€,το οποίο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»,   και αφορά την αντικατάσταση του αγωγού από την  περιοχή της Σαρακίνας έως και τον Μύρτο και τη σύνδεσή του με το ήδη τοποθετημένο νέο δίκτυο που συνδέει την περιοχή Σωπάτες της Νέας Ανατολής με τους Μύθους (το οποίο βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία), καθώς και για τη συμπληρωματική χρηματοδότηση της α΄ φάσης που είναι ενταγμένη στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, στη συνέχεια τόνισε: «Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η όσο το δυνατόν ταχύτερη επίλυση των διαδικαστικών θεμάτων, ώστε να μπορέσουμε να δρομολογήσουμε άμεσα τη δημοπράτηση της β΄ φάσης του  μεγάλου έργου της ύδρευσης. H αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης  και η παράδοσή τους στους πολίτες είναι έργο ζωτικής σημασίας και αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής. Προχωρούμε με γοργά βήματα στην επίλυση του προβλήματος υδροδότησης που αντιμετωπίζουν περιοχές του Δήμου, καθώς και η πόλη της Ιεράπετρας, για δεκαετίες.
Ευχαριστώ τον Πρόεδρο, κ. Δημήτρη Σταμάτη, για την πολύ καλή συνεργασία και είμαι σίγουρος, ύστερα και από την ενημέρωση που είχα, ότι σύντομα θα έχουν διευθετηθεί και οι τελευταίες λεπτομέρειες και θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε άμεσα στη δημοπράτηση της β΄ φάσης του έργου».

9

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.