Συνάντηση για την ενίσχυση του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Α.με.Α στην Ιεράπετρα


0
(0)

Η πρόεδρος του ΝΠ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α επισκέφτηκε σήμερα τη δομή ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Ιεράπετρας.

Τα ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ είναι δομές που κύριος στόχος τους είναι να προσφέρουν γνήσια αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και δημιουργική απασχόληση σε παιδιά και άτομα με αναπηρία 35% και άνω είτε σε πρωινό ωράριο για όσους δε φοιτούν σε ειδικά σχολεία είτε σε απογευματινό ωράριο για τα παιδιά που φοιτούν σε ειδικά σχολεία ή σχολεία γενικού πληθυσμού μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου.

Οι δραστηριότητες μπορεί να είναι είτε ατομικές είτε ομαδικές και ο ελεύθερος χρόνος αξιοποιείται με τέτοιο τρόπο, ώστε να ενισχύει τη δημιουργικότητα, που είναι τόσο ανεκτίμητη στη ζωή όλων μας.

Επίσης, στόχος των ΚΔΑΠμεΑ είναι η κοινωνική ένταξη των εξυπηρετούμενων ατόμων, η υποστήριξη της οικογένειας, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών και των οικογενειών τους και η ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών.

Το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Ιεράπετρας διανύει τον 6ο χρόνο λειτουργίας του και εχει συμβάλει σημαντικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των φιλοξενουμένων ατόμων ΜΕΑ.

Είναι το μοναδικό στο Νομό και ένα από τα δυο στη Κρήτη.

Είναι δε στελεχωμένο με μια πλειάδα ειδικοτήτων Εκπαιδευτικούς εργοθεραπευτή, ψυχολόγο , γυμναστή, φυσικοθεραπευτή, νοσοκόμο, μουσικό, βοηθητικό προσωπικό , δάσκαλο Παραδοσιακών χορών, εικαστικό. Λογοθεραπευτή ( κατά περιόδους).

Η πρόεδρος συναντήθηκε με τους εργαζόμενους συζήτησαν σχετικά με τη λειτουργία και τις ανάγκες της δομής, και αφού σχεδιάστηκαν τα επόμενα βήματα για ακόμα παραπέρα ενδυνάμωση της δομής, ευχαρίστησε κάθε ένα και όλους μαζί για την πραγματικά σπουδαία και δύσκολη εργασία που επιτελούν.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.