Συνάντηση αύριο στην Αθήνα του Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τα προβλήματα των αγροτών

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 1 Ιουνίου 2020 by energinews (admin)

«Αύριο θα έχουμε ραντεβού με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ και θα μεταφέρουμε από κοντά όλα αυτά τα προβλήματα, τα οποία έχω διαπιστώσει από κοντά το Σάββατο καθώς επισκέφθηκα αρκετές περιοχές που έχουν πληγεί και θα διεκδικήσουμε το καλύτερο για τους αγρότες της Κρήτης», δήλωσε πριν λίγο ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Η δήλωση έγινε στο πλαίσιο συνάντησης που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Περιφέρεια Κρήτης με εκπρόσωπους των αγροτών που έχουν πληγεί από τον τελευταίο καύσωνα και τις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν από τις 15 Μαΐου μέχρι σήμερα.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών, παρουσία και του βουλευτή Σύριζα Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, τόνισαν πως είναι καθολική απαίτηση του αγροτικού κόσμου να ξεκινήσει η διαδικασία αποζημίωσης των αγροτών από τα καιρικά φαινόμενα, που προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές τόσο στα αμπέλια, όσο και στις ελιές. Σημείωσαν δε πως οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που τοπικά ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου και στη συνέχεια η κάθετη πτώση κατά 20 βαθμούς, προκάλεσε μεγάλο πρόβλημα στις καλλιέργειες.

«Είναι μία δίκαιη διαμαρτυρία των αγροτών για τις ζημιές που είχαμε  από τις μεγάλες  θερμοκρασίες.  Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα για τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κλάδο. Σε συνεργασία όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για αποζημιώσεις που πρέπει να πάρει ο αγροτικός κόσμος. Αν δεν πάρει αποζημιώσεις, εάν δεν γίνει απόσταξη, δεν θα μπορεί να έχουμε επόμενη μέρα. Άρα όλοι μαζί να διεκδικήσουμε από την Κυβέρνηση αυτά που πρέπει να δοθούν στους αγρότες», τόνισε ο κ. Αρναουτάκης.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.