Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με εκπροσώπους γεωπονικών τμημάτων και σχολών


Reading time: 3 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 29 Μαρτίου 2023 by energinews (admin)

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με εκπροσώπους γεωπονικών τμημάτων και σχολών

Download (DOC, 24KB)

Τοποθετήσεις εκπροσώπων του ΚΚΕ στα ΜΜΕ για θέματα της επικαιρότητας

https://youtu.be/1RzN33wzgiA

1. Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ: “Συμφωνούν στα βασικά τα κόμματα που τσακώνονται για το νέο κυβερνητικό σχήμα”.

Συμφωνούν στα μεγάλα και σημαντικά θέματα τα κόμματα που τσακώνονται για το επόμενο κυβερνητικό σχήμα, τόνισε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην ΕΡΑ.

Σημείωσε χαρακτηριστικά πως υπάρχει στρατηγική συμφωνία ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στην οικονομία, στην εξωτερική πολική και στην εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στην Υγεία, στους μισθούς, στο Ασφαλιστικό ακόμα και στην εμπορευματοποίηση του νερού. Πρόσθεσε ότι αυτά τα κόμματα έχουν από κοινού ψηφίσει το 3ο μνημόνιο και συμφωνούν με το νέο υπερμνημόνιο, το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, που απαιτεί νέα μέτρα για κάθε εκταμίευση.

Έχουν δοκιμαστεί οι πάντες και τα πάντα με τα αντιλαϊκά κυβερνητικά σχήματα που έφτιαξαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με άλλα κόμματα μιας χρήσης. Τόνισε ότι η συζήτηση που γίνεται είναι για τη σύνθεση της μελλοντικής κυβέρνησης και όχι για την αντιλαϊκή πολιτική που θα εφαρμόσει.

Υπογράμμισε ότι απαιτείται δυνατός αγώνας, με δυνατό ΚΚΕ μέσα σε αυτόν τον αγώνα, για να υπάρξουν διεκδικήσεις φέροντας ως παράδειγμα το Ασφαλιστικό και την ανάγκη για μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και γενναίας αύξησης των συντάξεων. Και σχολιάζοντας τα περί «προοδευτικής κυβέρνησης» του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν μπορεί να είναι στην ίδια πλευρά με αυτούς που αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και πανηγύριζαν την εκλογή Μακρόν.

https://youtu.be/74lC9mfazAw

2. Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ & υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας, στον τ/σ Mega: “Ένα ισχυρό ΚΚΕ το αντίπαλο δέος στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση”.

Ένα ισχυρό ΚΚΕ θα είναι το αντίπαλο δέος στην επόμενη κυβέρνηση που θα εφαρμόσει μια προκαθορισμένη αντιλαϊκή πολιτική, τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας του Κόμματος, μιλώντας στο «MEGA» το πρωί της Τετάρτης. Τόνισε ότι έτσι θα ανασαίνει ο λαός και θα ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές.

Σημείωσε ότι στο πλαίσιο της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και της συμφωνίας με τις ΗΠΑ, η επόμενη κυβέρνηση ανεξάρτητα από σύνθεση θα κινηθεί σε συγκεκριμένα μονοπάτια και χαρακτήρισε εκβιαστικό το δίλημμα «σταθερή κυβέρνηση ή ακυβερνησία» διότι η σταθερή κυβέρνηση θα σημαίνει την επιδείνωση της θέσης του λαού.

Υπογράμμισε σε όλη την Ευρώπη γίνονται μεγάλοι αγώνες για να αποκρουστεί η επίθεση σε βάρος των εργαζόμενων, για την ακρίβεια και την αύξηση των μισθών. Πρόσθεσε ότι η ακρίβεια είναι συνδυασμός τιμών, μισθών και εισοδημάτων και ανέφερε ότι έχουν διαχρονικές ευθύνες όλες οι κυβερνήσεις που ακολούθησαν την πολιτική της ΕΕ όπως π.χ. την «απελευθέρωση» της Ενέργειας. Τόνισε ότι χρειάζεται αύξηση των μισθών, κατάργηση των έμμεσων φόρων και χτύπημα των αιτιών της ακρίβειας.

https://youtu.be/UmUTpP3TZGg

3. Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ &  υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Πειραιάστον τ/σ Kontra: “Η οργή να γίνει δύναμη ανατροπής με ψήφο στο ΚΚΕ στις 21 Μάη”.

Η οργή των νέων, που εκφράστηκε εκκωφαντικά στα μεγάλα συλλαλητήρια, μπορεί να γίνει δύναμη ανατροπής και πρέπει να συναντηθεί με ψήφο στο ΚΚΕ στις εκλογές της 21ης Μάη, τόνισε ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Πειραιά, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο δελτίο ειδήσεων του «Kontra».

Απέναντι στα χιλιοειπωμένα εκβιαστικά διλήμματα που θέτουν στον λαό ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ περί αστάθειας και αβεβαιότητας, ο Ν. Αμπατιέλος κάλεσε τον λαό να σκεφτεί ότι η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα στη ζωή του προκαλείται από τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων.

Αβεβαιότητα σημείωσε είναι να τελειώνει ο μισθός στις 15 του μήνα και να αγωνιούν αν θα γυρίσουν οι εργαζόμενοι σώοι στο σπίτι τους μετά τη δουλειά. Με βάση αυτή την εμπειρία απηύθυνε κάλεσμα στον λαό να είναι αδύναμα την επομένη των εκλογών τα κόμματα που ευθύνονται για αυτή την κατάσταση και να είναι δυνατό το ΚΚΕ για να αντιμετωπίσει μαζί με τον λαό την επόμενη μέρα που θα είναι σκληρή. Άλλωστε θύμισε ότι όπου ο λαός εμπιστεύτηκε τη δύναμή του, είχε κατακτήσεις παλεύοντας πλάι πλάι με τους κομμουνιστές.

Σχετικά με την υπόθεση με το δάνειο του Ν. Παπαθανάση, ο Ν. Αμπατιέλος χαρακτήρισε προκλητική τη μεταχείριση του υπουργού, σε αντιπαραβολή με όσα βιώνουν χιλιάδες κόσμου που δεν μπορούν να κάνουν ούτε την πιο σκληρή ρύθμιση με τις τράπεζες.

Τέλος, επισήμανε ότι σε αντίθεση με τα στελέχη άλλων κομμάτων, που είναι αγκαλιασμένοι με τράπεζες και επιχειρηματίες, τους βουλευτές του ΚΚΕ θα τους δει κανείς στους αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Για ενημέρωση

Download (DOCX, 6KB)

Ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τον θάνατο του συντρόφου Τάσου Χρονά

Download (DOC, 32KB)

 

2

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.