Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα με την διοίκηση του συλλόγου «Ιδιοκτητών Αγροτικής Γης Ρεθύμνου»


0
(0)

Συνάντηση με την διοίκηση του νεοσύστατου Συλλόγου «Ιδιοκτητών Αγροτικής  Γης Ρεθύμνου» με επικεφαλής τον Πρόεδρο Νικήστρατο Χαροκόπο είχε ο Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα Μανόλης Χνάρης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διατυπώθηκαν από τα μέλη του Δ.Σ. οι προβληματισμοί και οι αντιρρήσεις σχετικά με την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Ζήτησαν μάλιστα την απόσυρση και αναμόρφωση τους και ειδικότερα:

  • Ζητήθηκε να ληφθεί υπόψη το ιδιαίτερο ιδιοκτησιακό καθεστώτος του άρθρου 62 του Ν. 998/1979 στους δασικούς χάρτες, με βάση το οποίο η Κρήτη εξαιρείται από το μαχητό τεκμήριο κυριότητας του Δημοσίου, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος απώλειας ιδιωτικής περιουσίας
  • Διαπιστώθηκε, μεγάλος αριθμός πρόδηλων σφαλμάτων τα οποία αφορούν κυρίως σε προφανή λάθη χαρακτηρισμού εκτάσεων ή παραλείψεις
  • Η μη ενσωμάτωση διοικητικών πράξεων (απαλλοτριώσεις, αίτηση ενιαίας ενίσχυσης, αμπελουργικό/ ελαιοκομικό μητρώο, αποφάσεις εκχερσώσεων των σχεδίων βελτίωσης του Προγράμματος ΥΠΑΑΤ κλπ)

 

  • Η επίδραση των δασικών χαρτών στις αγροτικές επιδοτήσεις

 

  • Η ανάγκη μείωσης των τελών για την άσκηση αντιρρήσεων

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα Μανόλης Χνάρης επικεντρώθηκε στην αναγκαιότητα απόσυρσης και αναμόρφωσης των δασικών χαρτών ενώ ενημέρωσε για τις ενέργειες που κάνει η Περιφέρεια Κρήτης προς την κατεύθυνση αυτή στο αρμόδιο Υπουργείο. Μάλιστα επεσήμανε, ότι, οι δασικοί χάρτες αποτελούν ένα αναγκαίο αναπτυξιακό «εργαλείο» ωστόσο θα πρέπει να υπάρξει σωστή αποτύπωση τους, ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.