Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα Μ. Χνάρη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό


0
(0)

Συνάντηση με τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, είχε  στην Αθήνα ο Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα Μανόλης Χνάρης. Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΥπΑΑΤ συζητήθηκαν θέματα με έμφαση στην  επίσπευση των  διαδικασιών για τη βέλτιστη υλοποίηση του προγράμματος δακοκτονίας στο νησί και για την φετινή χρονιά 2021 καθώς και θέματα που αφορούν την ελαιοκαλλιέργεια γενικότερα.

Επίσης, συζητήθηκαν οι εκκρεμότητες ενισχύσεων, οι οποίες και έχουν δρομολογηθεί , λόγω του κορονοϊού και αφορούν τους  κτηνοτρόφους, και τους μελισσοκόμους.

Επιπλέον ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε την ανάγκη  αναζήτησης  πόρων για την αύξηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να ενταχθούν και οι επιλαχόντες παραγωγοί που κατέθεσαν σχέδιο βελτίωσης, αλλά παραμένουν εκτός λόγω έλλειψης πόρων.

Τέλος, συζητήθηκε το πλαίσιο των ενεργειών που πρέπει να γίνουν για να αποφευχθεί ο σοβαρός κίνδυνος που υπάρχει για τα κρητικά εξαγώγιμα προϊόντα λάδι, μέλι, τυροκομικά και άλλα μέσω της υποχρεωτικής υιοθέτησης του συστήματος αξιολόγησης  Nutri – Score.

Τα παραπάνω ζητήματα είναι κυρίαρχα για τους παραγωγούς της Κρήτης όσο και για την οικονομία της λόγω και των συνεπειών από την πανδημία του κορονοϊού.

Ο Υπουργός Σπήλιος Λιβανός αναγνώρισε την αναγκαιότητα στήριξης του Πρωτογενή τομέα του νησιού και των παραγωγών της.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *