Συμφωνία των Πρεσπών: Το μεσημέρι της Παρασκευής η ψηφοφορία

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 24 Ιανουαρίου 2019 by energinews (admin)

Ομόφωνη η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων, η ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών θα γίνει τελικά το μεσημέρι της Παρασκευής στις 14:30.

Σήμερα η συζήτηση θα λήξει στη 1:30 και θα συνεχιστεί το πρωί της Παρασκευής.

Η ανακοίνωση της Βουλής των Ελλήνων για την ψηφοφορία

«Αύριο το μεσημέρι η ψηφοφορία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Η συζήτηση  του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα συνεχισθεί και αύριο, με απόφαση της σύσκεψης του Προεδρείου της Βουλής, κατόπιν εισήγησης του Προέδρου κ. Νικολάου Βούτση. Η αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής επί του νομοσχεδίου θα αρχίσει στις 09:00 και θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί περί τις 14:30, δι’ εκφωνήσεως του καταλόγου των βουλευτών.

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, μέχρι σήμερα το απόγευμα είχαν μιλήσει μόνον οι μισοί περίπου από τους βουλευτές που είχαν εγγραφεί ως ομιλητές και αν η ψηφοφορία διεξαγόταν απόψε θα έπρεπε να κοπούν τουλάχιστον οι μισοί συνυπολογιζομένων των παρεμβάσεων Υπουργών και Πολιτικών Αρχηγών. Με δεδομένη τη δέσμευση για άνεση χρόνου στη διαδικασία και την τοποθέτηση όσων βουλευτών το επιθυμούσαν, δεν θα είχε κανένα νόημα -και για τον κόσμο που παρακολουθεί- και δεν θα ήταν σωστό να συνεχισθεί η συνεδρίαση όλη τη νύχτα και να διεξαχθεί η ψηφοφορία το πρωί, αφού δεν υπάρχει κανενός είδους πίεση ή δέσμευση για το πότε θα ολοκληρωθεί.

Ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι οι ομιλητές, μαζί με τους πολιτικούς αρχηγούς, θα φθάσουν αύριο το μεσημέρι κοντά στους 230, περισσότεροι απ’ όσους τοποθετήθηκαν κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού.».

Υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών 33 προσωπικότητες της επιστήμης και των γραμμάτων

«Ως Έλληνες πατριώτες και Ευρωπαίοι πολίτες, έχουμε στραμμένο το βλέμμα μας στο μέλλον, χωρίς να αγνοούμε τα διδάγματα της Ιστορίας. Η οποία μας διδάσκει ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, αλλά αντιθέτως ισχυροποιούμε τη θέση της χώρας μας και την ευημερία του λαού μας όταν οι πολιτικές δυνάμεις προκρίνουν το δημόσιο και εθνικό συμφέρον και όχι το δικό τους» λένε 33 άνθρωποι της επιστήμης και των γραμμάτων στην παρέμβασή τους υπέρ της λύσης στο «Μακεδονικό».

Ανάμεσα στους υπογράφοντες είναι και οι 20 ομιλητές που συμμετείχαν στην εκδήλωση του Ποταμιού στο Ζάππειο με τίτλο «Εδώ μιλούν οι τολμηροί – Μακεδονικό: Η συζήτηση που δεν έγινε».

Σημειώνουν ότι διαφωνούν «με τον τρόπο που χειρίστηκε τις διαπραγματεύσεις η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, καθώς δεν επιδίωξε συνεργασία με τα άλλα κόμματα αδιαφορώντας για την οικοδόμηση της μέγιστης εθνικής συναίνεσης». «Διαφωνούμε και με τη στείρα αντιπολιτευτική στάση της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, που προέταξαν το κομματικό τους συμφέρον» προσθέτουν.

Και καταλήγουν λέγοντας ότι «μεγάλοι χαμένοι μετά από όλα αυτά είναι οι Έλληνες πολίτες» και υπογραμμίζοντας ότι «το δίπολο “προδότες- πατριώτες”, αφού έπληξε ανεπανόρθωτα την οικονομία “μετακόμισε” στα εθνικά ζητήματα εγκυμονώντας νέους, μεγαλύτερους ίσως, κινδύνους».

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.