ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ODEON


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 3 Δεκεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Ευκαιρία ανάπτυξης για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις start-ups είναι τα «ανοιχτά δεδομένα» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης επί Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης κατά την έναρξη των διήμερων διαδικτυακών εκδηλώσεων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ODEON.

Στόχος του ευρωπαϊκού έργου ODEON είναι η ανάπτυξη περιφερειακών δράσεων για τα Ανοικτά Δεδομένα και η προώθηση της ποιότητας, της προσβασιμότητας και της περαιτέρω χρήσης των δημόσιων πληροφοριών και δεδομένων από τις επιχειρήσεις.

Η εκδήλωση – σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τα ανοιχτά δεδομένα, που μπορούν να τα βρουν, να τα χρησιμοποιήσουν και να προφυλαχθούν από αυτά.

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛ/ΛΑΚ συμμετείχαν επίσης οι κ.κ. Γεωργία Αγγελάκη μέλος Εφορευτικού Συμβουλίου Europeana, Δρ. Χαράλαμπος Μπράτσας Πρόεδρος Ιδρύματος Ανοικτής Γνώσης Ελλάδας, Δρ. Χαράλαμπος Αλεξόπουλος από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Δημήτρης Κουκουλάκης από την εταιρεία Commonslab, Δρ. Πρόδρομος Τσιαβός Διευθυντής Ψηφιακής Ανάπτυξης & Καινοτομίας Ομίλου Ωνάση, Δρ. Μιχάλης Βαφόπουλος Δ/νων Σύμβουλος της Linked Business και Δέσποινα Μητροπούλου Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού Ανοικτών Τεχνολογιών.

«Στην μετά COVID εποχή, και κατά τις προτάσεις και προσδοκίες της νέας ευρωπαϊκής ατζέντας προς την «πράσινη» οικονομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, η διαθεσιμότητα των ανοιχτών δεδομένων είναι ικανή να πυροδοτήσει νέες τάσεις όσον αφορά στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών και να τονώσει την ανταγωνιστικότητα», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Γιώργος Αλεξάκης.

Η αξιοποίηση των αποτελεσμάτων και δυνατοτήτων του έργου ODEON έχει άμεση σχέση με το Στρατηγικό & Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Η Περιφέρεια Κρήτης διαθέτει συγκεκριμένη ψηφιακή ατζέντα και στόχευση προς την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τις εφαρμογές της.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.