Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο εκπαιδευτικό σεμινάριο των στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG MED του έργου “MD.net” Mediterranean Diet – When Brand Meets People- ∆ιατροφή στη Μεσόγειο-Όταν το Brand Name συναντά τους Πολίτες


Τελευταία ενημέρωση 5 Δεκεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στο τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο  για τους εμπλεκόμενους φορείς  του Ευρωπαϊκού του έργου “MD.net” Mediterranean Diet – When Brand Meets People- ∆ιατροφή στη Μεσόγειο-Όταν το Brand Name συναντά τους Πολίτες», που πραγματοποιήθηκε στo  Φάρο της Πορτογαλίας.

Την πρώτη μέρα της συνάντησης παρουσιάστηκαν οφέλη και  προοπτικές ανάπτυξης της μεσογειακής διατροφής.  Εκτέθηκαν τρόποι εκπαίδευσης και ενημέρωσης των επιχειρήσεων και των μελλοντικών καταναλωτών, καθώς και καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στην περιοχή σχετικά με την μεσογειακή διατροφή, όπως γαστρονομικές και περιπατητικές διαδρομές με ταυτόχρονη εκπαίδευση πάνω στην πανίδα, χλωρίδα και τα ιδιαίτερα μορφολογικά φαινόμενα της κάθε περιοχής.  Επίσης μεγάλο ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση από καθηγητή του πανεπιστημίου Algarve του ηλιακού φούρνου που έχει κατασκευάσει και πολλές επιλογές μαγειρέματος με αυτόν.  Η μέρα έκλεισε με σεμινάριο μαγειρικής σε παραδοσιακό σκεύος πάνω σε μια τοπική συνταγή.

Η δεύτερη ημέρα του σεμιναρίου συνεχίστηκε  με παρουσιάσεις ευκαιριών ανάπτυξης της περιοχής μέσω της πολιτιστικής κληρονομιάς της μεσογειακής διατροφής και με προσήλωση στην ιδιαιτερότητα της κάθε τόπου. Το δεύτερο μέρος περιλάμβανε ένα βιωματικό εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Αναζήτηση προκλήσεων που προωθούν την μεσογειακή διατροφή».

Την τρίτη μέρα οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν μερικές από τις καλές πρακτικές της Περιφέρειας Algarve ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος, όπως ένα ελαιουργείο, ένα μουσείο παραδοσιακών στολών και μια επιχείρηση με αρωματικά φυτά.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε η συντονίστρια του έργου Ρούλα Παπαδοπούλου Αν. Προϊσταμένη Τμήματος Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, ένα μέλος από την ομάδα εργασίας του έργου ο Στάθης Γραφανάκης  Αν. Προϊστάμενος Τμήματος Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.