Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο τελικό συνέδριο του ευρωπαϊκού έργου CLEAN


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 16 Νοεμβρίου 2021 by manos (seo)-admin

Το ​Τελικό ​Συνέδριο του ευρωπαϊκού έργου ​​​CLEAN-Technologies and Open Innovation for Low-carbon Regions/ Τεχνολογίες και ανοικτή καινοτομία για Περιφέρειες Χαμηλού Άνθρακα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με τη συμμετοχή και της ​Περιφέρειας Κρήτης.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του έργου και τα περιφερειακά σχέδια δράσης που αναπτύχθηκαν κατά την πενταετή διάρκει​ά του​ (2017-2021)​ από ευρωπαϊκούς εταίρους από την Ελλάδα, την Ιρλανδία, ​την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, ​τη Σουηδία, τη Φινλανδία​ και​ τη ​Σλοβενία.

Για την Περιφέρεια Κρήτης, η συντονίστρια του έργου Μαρία Αποστολάκη παρουσίασ​ε τη πρόταση της ​Π​εριφέρειας για τη μετατροπή μιας αγροτικής περιοχής σε χαμηλού άνθρακα, συνδυάζοντας δράσεις οδοφωτισμο​ύ, μεταφορών, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ενημέρωσης των κατοίκων της περιοχής. Το ​Οροπέδιο Λασιθίου, που έχει επιλεγεί για την υλοποίηση του έργου ​​CLEAN, αποτελεί μια ​ορεινή ​αγροτική περιοχή με έντονη αγροτική και τουριστική ανάπτυξη και ταυτόχρονα πολλές δυνατότητες ενεργειακής αναβάθμισης και συμβολής στην προσπάθεια της ενεργειακής  μετάβασης του νησιο​ύ. Μέσα από το Σχέδιο Δράσης του έργου CLEAN, η Περιφέρεια Κρήτης συνεργάζεται με το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου για την εφαρμογή λύσεων χαμηλού άνθρακα, ενεργειακής αποδοτικότητας και τεχνολογιών στην κινητή τηλεφωνία, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αλλάξει θετικά η ενεργειακή συμπεριφορά των πολιτών για μια πιο έξυπνη και ενεργειακά πιο αποδοτική περιοχή.

Ο Δήμαρχος ​Οροπεδίου Λασιθίου​ Γιάννης Στεφανάκης​, παρουσίασε​ ​στην ομιλία του τις δράσεις του Δήμου σ​τον τομέα​ της ενεργειακής μετάβασης​, δίνοντας έμφαση στην προσπάθεια αναβίωσης του αιολικού πάρκου και στις ενέργειες που γίνονται για παραγωγή προϊόντων του πρωτογενή τομέα του Οροπεδίου με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο υπάρχουν στην ιστοσελίδα του έργου: https://www.interregeurope.eu/clean/

Οι εταίροι του έργου CLEAN αιτήθηκαν κι έλαβαν έγκριση για ένα επιπλέον έτος εργασιών, ώστε να ανταλλάξουν εμπειρίες σχετικά με ενεργειακά μέτρα που αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις του COVID-19. Οι εταίροι του CLEAN σε συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους φορείς, τα ερευνητικά ινστιτούτα και τους εμπειρογνώμονες ενέργειας θα συζητήσουν τα περιφερειακά μέτρα για τον COVID-19 που λαμβάνονται σε κάθε περιοχή για την αντιμετώπιση των προκλήσεων, θα αξιολογήσουν  την αποτελεσματικότητά τους και  θα προτείνουν βελτιώσεις που πρέπει να υιοθετηθούν στα μέσα πολιτικής.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.