Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο Φόρουμ του εθνικού δικτύου CLIMPACT για την Κλιματική Αλλαγή και Τουρισμό.


0
(0)

Τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή παρουσίασε η Περιφέρεια Κρήτης στο Φόρουμ που διοργάνωσε το Εθνικό Δίκτυο CLIMPACT σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης – Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Χημικών Διεργασιών, στον θερινό κινηματογράφο ΧΡΙΣΤΙΝΑ στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, με θέμα «Κλιματική Αλλαγή και Τουρισμός».

Το δίκτυο CLIMPACT συνεργάζεται με το σύνολο των επιστημονικών, ερευνητικών και αναπτυξιακών οργανισμών της χώρας, που ασχολούνται με τη μελέτη και τη διαχείριση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, ώστε να αποτελέσει πόλο έγκυρης και πολύπλευρης εμπειρογνωμοσύνης και συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας και της Κοινωνίας. Μέλη του αποτελούν το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η Ακαδημία Αθηνών, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, ο Δημόκριτος, το Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο Κρήτης και άλλοι μεγάλοι εθνικοί φορείς.

Στο σύνολό τους οι παρουσιάσεις και τοποθετήσεις των ομιλητών ανέδειξαν το μεγάλο πρόβλημα των επιπτώσεων που επιφέρουν οι κλιματικές αλλαγές που ήδη υφίστανται,  αλλά και αναμένονται δριμύτερες τις επόμενες δεκαετίες.  «Πόσο ανθεκτικός είναι ο τουρισμός στη χώρα μας, αυτό το νευραλγικό κομμάτι της οικονομίας μας, ώστε να ανταπεξέλθει στις σημαντικές προκλήσεις και απειλές που φέρνει η κλιματική αλλαγή; Τι μέτρα μπορούν και πρέπει να παρθούν για τον μετριασμό των επιπτώσεων και την προσαρμογή του τουρισμού στις νέες συνθήκες;» Αυτά τα ερωτήματα απαντήθηκαν με σχετικές έρευνες και μελέτες από την πλευρά του κάθε επιστημονικού φορέα που συμμετείχε στην εκδήλωση.

Από την πλευρά της Περιφέρειας χαιρέτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης και συμμετείχε με εκτενή τοποθέτηση στην στρογγυλή τράπεζα συζήτησης. Για τον τουρισμό και τα μέτρα προσαρμογής μίλησε με σχετική παρουσίαση ο εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Κώτσογλου και ο προϊστάμενος της Δ/νσης Τουρισμού Νίκος Αλεξάκης. Την παρουσίαση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή έκανε η Προϊσταμένη του Τμήματος Κλιματικής Αλλαγής & Ενεργειακού Σχεδιασμού της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Ελένη Καργάκη, με ειδική έμφαση στα προτεινόμενα μέτρα προσαρμογής σε όλους τους τομείς της οικονομίας που πλήττονται από την κλιματική αλλαγή.

 

 

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *