Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην 17η Παγκρήτια Έκθεση «Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση & Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας» στη Λάρισα

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 13 Νοεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Τα ποιοτικά, πιστοποιημένα, παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης γεύτηκαν και ενθουσίασαν τους χιλιάδες επισκέπτες της 17ης Παγκρήτιας Έκθεσης «Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση & Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας», που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.
Οι καταναλωτές που βρέθηκαν στην έκθεση είχαν τη δυνατότητα να γευτούν, να γνωρίσουν και να προμηθευτούν τα προϊόντα των Κρητικών παραγωγών, όπως ελαιόλαδο, τυροκομικά προϊόντα, παξιμάδια – αρτοσκευάσματα, μέλι, βότανα, παραδοσιακά γλυκά, ζυμαρικά, τσικουδιά , κρασί, φυτικά καλλυντικά, προϊόντα αλόης κ.α. ενώ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Η Περιφέρεια Κρήτης σε ειδικό και καλαίσθητο περίπτερο, προέβαλε τη μοναδικότητα και την ποικιλία των τυποποιημένων και πιστοποιημένων αγροτικών προϊόντων του νησιού. Μάλιστα τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Γιαμπαζολιά και Δέσποινα Νικάκη ενημέρωναν τους επισκέπτες-καταναλωτές για την διατροφική αξία των ποιοτικών Κρητικών προϊόντων.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμαρχο Λάρισας, Απόστολο Καλογιάννη, τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Κρήτης, Περιφερειακό Σύμβουλο Ηρακλείου Λάμπρο Καμπουράκη, και τη Γενική Γραμματέα του Επιμελητηρίου Λάρισας Καλλιόπη Τζίνα.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι φορέων, παραγωγικών τάξεων, ο π. νομάρχης Ηρακλείου Δημήτρης Σαρρής.
Στους επισκέπτες του περιπτέρου δόθηκαν τσάντες με πλούσιο προωθητικό ενημερωτικό υλικό για τα προϊόντα του νησιού, καθώς και για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα προώθησης των Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε. και Βιολογικών προϊόντων της Κρήτης, που υλοποιεί η Αγροδιατροφική Σύμπραξη – «The European Food Masters –taste the authentic».

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.