Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στη βέλτιστη αξιοποίηση της στρατηγικής EYSAIR για τη γαλάζια ανάπτυξη στην Αδριατική-Ιόνιο

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 19 Ιανουαρίου 2021 by energinews (admin)

«Η ενεργοποίηση των τοπικών φορέων και πολιτών σε κάθε χώρα και η ώθηση της συνεργασίας των Περιφερειών μεταξύ των χωρών, είναι αναγκαία και απαραίτητη σήμερα και για το σκοπό αυτό απαιτείται η περαιτέρω ενημέρωση για τις προτεραιότητες της EUSAIR  και η  ενεργή συμμετοχή των Περιφερειών με τους τοπικούς φορείς». Αυτό επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών-Διεθνών θεμάτων- Αντιπρόεδρος της CPMR (Συνέλευση των Παράκτιων και Απομακρυσμένων Περιφερειών της Ευρώπης) Γιώργος Αλεξάκης σε διαδικτυακή ημερίδα για τη βέλτιστη υλοποίηση της Μακροπεριφερειακής Στρατηγικής EUSAIR για τη Γαλάζια Ανάπτυξη.

Η Περιφέρεια Κρήτης, διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία και ενεργή συμμετοχή στο σχεδιασμό και υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής EUSAIR και για τη Γαλάζια Ανάπτυξη, γεγονός το οποίο αναδείχθηκε και από τη Συντονίστρια της συζήτησης Καθ Πανεπιστημίου Αιγαίου κα Μαρία Λεκάκου, κατά τη διάρκεια της Ημερίδας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε ως θέμα “Θαλάσσια Διακυβέρνηση & Υπηρεσίες στην περιοχή Αδριατική – Ιόνιο» συζητήθηκαν τα αποτελέσματα έρευνας  για τη θαλάσσια διακυβέρνηση μεταξύ των μελών της EUSAIR και οι προτεραιότητες για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2021 – 2027. Οι προτεραιότητες αυτές περιλαμβάνουν: την βιώσιμη «γαλάζια» ανάπτυξη στις παράκτιες και νησιωτικές περιοχές, την ανάπτυξη κοινών προδιαγραφών στο θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό, την βελτίωση των γνώσεων και δεξιοτήτων στον τομέα της γαλάζιας ανάπτυξης και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ ακαδημαϊκών, εκπαιδευτικών και επαγγελματιών στον ναυτιλιακό κλάδο.

Στην Ημερίδα, που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τον ανάδοχο της ανάλυσης συμμετείχαν εκπρόσωποι χωρών που συμμετέχουν στην EUSAIR, καθώς και από τη Γενική Διεύθυνση Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας  της ΕΕ DG MARE,  CPMR, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ.

 

 

 

 

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.