Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Επιτροπής των Νησιών του δραστήριου Ευρωπαϊκού Οργανισμού Νησιωτικών και Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης CPMR


0
(0)

«H Κρήτη είναι ένα νησί με μοναδική βιοποικιλότητα και οι προστατευόμενες περιοχές Natura είναι ο πλούτος του νησιού μας»  επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης κατά τη συμμετοχή του στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Επιτροπής των Νησιών του δραστήριου Ευρωπαϊκού Οργανισμού Νησιωτικών και Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης CPMR.

Η Επιτροπή των Νησιών αποτελείται από 21 μέλη – νησιωτικές περιφέρειες από 11 χώρες που βρίσκονται στη Μεσόγειο, τη Βόρεια και Βαλτική Θάλασσα και τους ωκεανούς του Ατλαντικού, του Ινδικού και του Ειρηνικού.

Στη συνέλευση, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι της Κομισιόν, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εθνικών κρατών και ευρωπαϊκών Περιφερειών η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα σχετικά με i) τις προκλήσεις και ευκαιρίες ανάκαμψης των νησιών της Ευρώπης, στα πλαίσια της πανδημίας, ii) την ενίσχυση της Γαλάζιας Ανάπτυξης σε συνδυασμό με την προστασία της βιοποικιλότητας και του περιβάλλοντος  και iii) το μέλλον του τουρισμού στα ευρωπαϊκά νησιά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αλεξάκης αναφέρθηκε στη σημασία του τουρισμού στην τοπική οικονομία της Κρήτης και τόνισε ότι η διαφύλαξη του περιβάλλοντος και ειδικότερα της θαλάσσιας βιοποικιλότητας του νησιού χρειάζεται να αποτελέσει προτεραιότητα για τα επόμενα χρόνια.

Επίσης, περιέγραψε συνοπτικά το σχέδιο για την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέσα από τις δράσεις των ευρωπαϊκών προγραμμάτων LIFE IP Natura, Impreco και Soclimpact που η Περιφέρεια Κρήτης υλοποιεί και μετέχει ως εταίρος. Στον επίλογο του αναφέρθηκε στον σχεδιασμό για τη νέα προγραμματική περίοδο που περιλαμβάνει δράσεις όπως αναθεώρηση της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης, νέες διαπεριφερειακές συνεργασίες, εστίαση στην έρευνα, καινοτομία κα βιωσιμότητα κ.ά.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.