Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης σε τηλεδιάσκεψη για την τροποποίηση των νόμων που αφορούν στη διαχείριση αποβλήτων και την ανακύκλωση


0
(0)

Σε τηλεδιάσκεψη της ΕΝΠΕ, με συντονιστή τον Γιώργο Πατούλη  και προσκεκλημένο τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ, Μανώλη Γραφάκο, συμμετείχε ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για το Περιβάλλον, Νίκος Ξυλούρης εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Το θέμα της συζήτησης ήταν το νομοσχέδιο προς ψήφιση για την τροποποίηση των Νόμων που αφορούν στη διαχείριση αποβλήτων και την ανακύκλωση.

Τα κύρια ζητήματα στην τηλεδιάσκεψη, ήταν τα πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Περιφέρειες με τη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων στην επικράτειά τους, η ανάγκη αποσαφήνισης  των ρόλων και των αρμοδιοτήτων μεταξύ ΦΟΔΣΑ, Δήμων και Περιφερειών, η έλλειψη αγοράς των ανακυκλώσιμων, τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη μη διαχείριση των ΑΕΚΚ  (μπαζών), κ.α.

Σε γενικές γραμμές το νέο νομοσχέδιο έλαβε θετικά σχόλια και χαρακτηρίστηκε προς τη σωστή κατεύθυνση. Αντίστοιχα ο Γ.Γ.  από την πλευρά του δήλωσε ότι το Υπουργείο με αυτό το νομοσχέδιο κάνει μια σοβαρή προσπάθεια να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη μείωση του υπολείμματος προς ταφή, με τελικό στόχο κάτω από το 10% έως το 2030.

Τις βασικές προτάσεις και παρατηρήσεις της Περιφέρειας Κρήτης έθεσε ο κος Ξυλούρης. Μία από αυτές ήταν το θέμα της έλλειψης από πλευράς του Υπουργείου της εκτίμησης του λειτουργικού  κόστους που θα βαρύνει τον πολίτη με την ολοκλήρωση της υλοποίησης των έργων των ΠΕΣΔΑ και τη λειτουργία της μονάδας ενεργειακής αξιοποίησης. Επίσης  η Ελένη Καργάκη στέλεχος της Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας και αρμόδια για τον ΠΕΣΔΑ Κρήτης, επισήμανε τις γενικές και ειδικές παρατηρήσεις και προτάσεις κατά άρθρο του νομοσχεδίου, τις οποίες είχε καταθέσει και στη δημόσια διαβούλευση του Υπουργείου Περιβάλλοντος η Περιφέρεια, για το προτεινόμενο Νομοσχέδιο.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *