Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης σε συνέδριο για την στήριξη της Αλιείας στις Ευρωπαϊκές Παράκτιες Περιφέρειες


0
(0)

Την ενίσχυση των Ευρωπαϊκών Παράκτιων Περιφερειών στον τομέα της Αλιείας μέσω των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων 2021-2027 επεσήμανε ο Γιώργος Αλεξάκης Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος επί Ευρωπαϊκών-Διεθνών Θεμάτων στην Τελική Εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος  SAFER  για την αξιοποίηση των θαλάσσιων διατροφικών πόρων.Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ομάδα Εργασίας  Αλιείας της Συνέλευσης των Παράκτιων και Απομακρυσμένων Περιφερειών της Ευρώπης-CPMR, όπου ο Γιώργος Αλεξάκης κατέχει τη θέση του Αντιπροέδρου αρμοδίου επί των Θαλασσίων Θεμάτων.

Ο κ. Αλεξάκης αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που προκύπτουν από το νέο πρόγραμμα του Ταμείου Θαλάσσιων Θεμάτων,  Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών 2021-2027, αλλά και από τα νέα προγράμματα διασυνοριακής και διαπεριφερειακής συνεργασίας Interreg. Τόνισε επίσης, την ανάγκη κεφαλαιοποίησης των αποτελεσμάτων των προηγούμενων έργων αλλά και της αξιοποίησης των καλώ πρακτικών των Περιφερειών, προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης της αλιείας και εν γένει της Γαλάζιας Ανάπτυξης.

Κάλεσε επίσης τις υπηρεσίες των Ευρωπαϊκών Οργάνων και Οργανισμών να συνεχίσουν να στηρίζουν τις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες και ειδικά για τους κλάδους της Γαλάζιας Οικονομίας, που έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία του κορωνοϊού, όπως είναι και αυτός της Αλιείας.

Η συζήτηση και τα αναμενόμενα οφέλη από τη συνεργασία των Περιφερειών δια της CPMR και των πρωτοβουλιών της, έχει ιδιαίτερη σημασία για τις Ελληνικές Περιφέρειες και ειδικά για την Κρήτη, λόγω της ισχυρής θαλάσσιας συνιστώσας που τις χαρακτηρίζει, αλλά και εξαιτίας της οικονομικής βαρύτητας που έχει ο κλάδος της αλιείας στην πλειοψηφία  των παράκτιων περιοχών.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι άλλων Περιφερειών, στελέχη της Γεν. Διεύθυνσης Θαλάσσιας Πολιτική και Αλιείας DG MARE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ινστιτούτου Θάλασσας, του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Καινοτομίας EIT, ο Giuseppe Sciacca νέος Διευθυντής Θαλασσίων Θεμάτων της CPMR και συντονιστές άλλων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ.α.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *