Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης σε ημερίδα για την προώθηση των Τοπικών προϊόντων στην Κρουαζιέρα


0
(0)

Ενημέρωση των τοπικών φορέων για την ηλεκτρονική πλατφόρμα παρουσίασης, προβολής και προώθησης των τοπικών προϊόντων στην εφοδιαστική αλυσίδα της κρουαζιέρας πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό του Γιώργου Αλεξάκη, Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Κρήτης επί Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αιγαίου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «ΝΑΥΣ» Interreg V-A Ελλάδα-Κύπρος.

Στόχος του έργου είναι η αξιοποίηση των ναυτιλιακών πληροφοριών στη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων της κρουαζιέρας στα λιμάνια της Ελλάδας και της Κύπρου και η προώθηση των τοπικών προϊόντων στην κρουαζιέρα.

Η ημερίδα εστίασε στους όρους, τις προϋποθέσεις αλλά και τα μέσα παρουσίασης, προβολής και προώθησης τόσο στη χονδρική πώληση – εφοδιασμό του κάθε κρουαζιερόπλοιου όσο και στη λιανική πώληση (επιβάτες)  των Εταιριών Κρουαζιέρας και Εφοδιαστών πλοίων (με μεμονωμένες παραγγελίες αλλά και πωλήσεις εντός των καταστημάτων του πλοίου).

Η πλατφόρμα εφαρμόζεται και εμπλουτίζεται ήδη σε πιλοτικό στάδιο με περισσότερες από 100 συμμετοχές και σύντομα θα δοθεί η δυνατότητα σε όλες τις επιχειρήσεις να προβληθούν αυτές και τα προϊόντα τους.

Οι συμμετέχοντες φορείς αναφέρθηκαν στη χρηστικότητα της πλατφόρμας αλλά και σε τρόπους εμπορικής αξιοποίησης της. Η διαχείριση της πλατφόρμας σε λειτουργικό επίπεδο και μελλοντικά θα συνεισφέρει στην προώθηση των τοπικών προϊόντων και στην ανάδειξη των ιδιαίτερων πολιτισμικών και γαστρονομικών στοιχείων της κάθε περιοχής.

Στην ημερίδα απηύθυναν επίσης χαιρετισμό οι : Χρήστος Μπάρδος Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου, ο Σταύρος Τζεδάκης, Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης, Μηνάς Παπαδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, Μανώλης Αλιφιεράκης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Αλέξης Οικονόμου Διευθυντής του ξενοδοχειακού τμήματος της Celestyal Cruises, Μαριτάνα Αλακιώτου Ανθοπούλου εκπρόσωπος Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και Δρ. Πυθαγόρας Νάγος σύμβουλος επιχειρήσεων, ειδικός σε θέματα Κρουαζιέρας. Το πρόγραμμα ΝΑΥΣ συντονίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης και οι αρμόδιοι είναι οι Γιώργος Αλεξάκης Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης Εντεταλμένος επί Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων καθώς και τα υπηρεσιακά στελέχη : Χρύσα Χαριτάκη και Βάσω Μαδούλκα.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *