Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης σε διαδικτυακή εκδήλωση για τα ψηφιακά δεδομένα

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 23 Απριλίου 2021 by manos (seo)-admin

«Πολλές από τις ψηφιακές υπηρεσίες, αξιοποιούν ευαίσθητες πληροφορίες, κι έτσι, νέες έννοιες εισάγονται στην καθημερινότητά μας όπως Προστασία προσωπικών δεδομένων, Ασφάλεια και Κρυπτογράφηση συναλλαγών, χρήση ψηφιακών καρτών, έκδοση ψηφιακών πιστοποιητικών, διεπαφές διαδικτύου» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών-Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης στην διαδικτυακή εκδήλωση του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης σχετικά με το πώς τα ψηφιακά δεδομένα επηρεάζουν τη λήψη των καθημερινών μας αποφάσεων.

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος μιας σειράς εκδηλώσεων στο πλαίσιο προώθησης της προτεραιότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – «Ευρώπη έτοιμη για την ψηφιακή εποχή».

Ο εκπρόσωπος του Europe Direct Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Μωραϊτάκης ανέφερε ότι «τα ψηφιακά δεδομένα, διαμορφώνουν τον τρόπο με τον οποίο παράγουμε, καταναλώνουμε και ζούμε ως πολίτες. Η πρόσβαση στα  δεδομένα και η ικανότητα να τα χρησιμοποιούμε έχει καθοριστική σημασία για την ανάπτυξη και την καινοτομία».

Η Πηνελόπη Τρουλλινού κύρια ομιλήτρια της εκδήλωσης και PhD – Research Analyst στην εταιρία Trilateral Research παρουσίασε τους κινδύνους της ψηφιοποίησης, πώς τα δεδομένα επηρεάζουν τις επιλογές μας και πώς μπορούμε να υιοθετήσουμε ενημερωμένες αποφάσεις και κριτική στάση απέναντι στις νέες τεχνολογίες που απαιτούν τη συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.

Η κα. Τρουλλινού επισήμανε την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού εξαιτίας της πανδημίας, αναφέρθηκε σε στατιστικά στοιχεία χρήσης των νέων τεχνολογιών από τους πολίτες, τη στάση τους απέναντι στην ιδιωτικότητα των προσωπικών τους στοιχείων αλλά και στην εξέλιξη της διαφήμισης με εξατομικευμένα χαρακτηριστικά. Η έννοια της χειραγώγησης από τη στοχευμένη διαφήμιση, την παραπληροφόρηση και τις επιλεκτικές ειδήσεων μέσω του διαδικτύου είναι κάτι που απασχολεί ιδιαίτερα γιατί συστήνουν αυτά που θέλουμε να δούμε επιβεβαιώνοντας τις προκαταλήψεις μας και επηρεάζοντας την κριτική μας σκέψη. Είναι σημαντικό να γίνουμε υπεύθυνοι και ενεργοί ψηφιακοί πολίτες με κριτική σκέψη.

Στο πλαίσιο της πανδημίας η Ευρωπαϊκή Ένωση αναδιαμόρφωσε τη στρατηγική της για το ψηφιακό μέλλον της Ευρώπης στηρίζοντας την ψηφιακή κατάρτιση, τις ασφαλείς ψηφιακές υποδομές και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.