Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης σε διαδικτυακό συνέδριο της Διακομματικής Ομάδας των Ευρωβουλευτών Searica για την Γαλάζια Οικονομία


0
(0)

Στην ανάγκη για μια ολιστική προσέγγιση για την Γαλάζια Οικονομία που θα περιλαμβάνει τη διασύνδεση των αλυσίδων αξίας σε όλους τους τομείς της θαλάσσιας οικονομίας αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης επί Ευρωπαϊκών – Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης στο διαδικτυακό συνέδριο που συμμετείχε για την «Βιώσιμη ανάκαμψη της Γαλάζιας Οικονομίας στην Ευρώπη».

Το συνέδριο που ξεπέρασε τις 350 συμμετοχές, διοργανώθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο και συγκεκριμένα από την Διακομματική Ομάδα των Ευρωβουλευτών Searica (για τη θάλασσα, ποταμούς και παράκτιες περιοχές και νησιά) και τη Διάσκεψη των Παραθαλάσσιων και Νησιωτικών Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR). Στη συζήτηση μεταξύ άλλων συμμετείχαν oι Virginijus Sinkevicus Επίτροπος Περιβάλλοντος και Ωκεανών, Tonino Picula Ευρωβουλευτής και πρόεδρος της Ευρώ-ομάδας Searica, Ricardo Santos από την Πορτογαλία Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Cess Loggen πρόεδρος CPMR και οι Ευρωβουλευτές Πέτρος Κόκκαλης και Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Αλεξάκης, ο οποίος είναι επίσης Αντιπρόεδρος CPMR για τις Θαλάσσιες Υποθέσεις, αναφέρθηκε στο ζήτημα της ελκυστικότητας του ναυτιλιακού κλάδου μέσω της προσέλκυσης νέου ανθρώπινου δυναμικού και της κατάρτισης για ενίσχυση των δεξιοτήτων. Επισήμανε επίσης ότι η μελλοντική Στρατηγική για την Γαλάζια Οικονομία αποτελεί ευκαιρία για την Ευρώπη να επιτύχει τους στόχους της για την απανθρακοποίηση ιδιαίτερα των θαλάσσιων μεταφορών με τη χρήση των ανανεώσιμων υπεράκτιων πηγών ενέργειας.

Τέλος, επισήμανε την ανάγκη για επενδύσεις και καινοτομία στους τομείς της Αλιείας-Υδατοκαλλιέργειας και του παράκτιου θαλάσσιου τουρισμού, οι οποίοι επλήγησαν σημαντικά την περίοδο της πανδημίας. Η ενσωμάτωση των παραπάνω τομέων στην νέα στρατηγική για την Γαλάζια Οικονομία αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ενίσχυση των κλάδων και τη μετάβαση στη βιώσιμη ανάπτυξη.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *