ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΙΓΓΛΕΣΗ


Reading time: 3 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 17 Αυγούστου 2020 by energinews (admin)

Η αξιαγάπητη ηθοποιός Ειρήνη Ιγγλέση, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 χρόνων, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο.

H Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά της προς τις κόρες της Σεσίλ και Κωνσταντίνα, καθώς και στους οικείους της

 ΑΘΗΝΑ 16/8/2020                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑΝΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ Ρ/Σ ΤΗΣ ΕΡΤ “ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ”

Η κυβέρνηση έπαιξε στο τζόγο των επιχειρηματικών κερδών την υπεύθυνη στάση του λαού μας για την πανδημία

Τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης που έπαιξε στο τζόγο των επιχειρηματικών κερδών την υπεύθυνη στάση του λαού μας, για να στηριχθούν τα συμφέροντα των κεφαλαίων στον τουρισμό και τις μεταφορές, εν μέσω πανδημίας, κατήγγειλε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ «Φωνή της Ελλάδας», το πρωί της Δευτέρας 17 Αυγούστου.

Όπως πρόσθεσε, ενώ ο λαός υπάκουσε το προηγούμενο διάστημα στα μέτρα και έδειξε μία πρωτόγνωρη πειθαρχία και υπευθυνότητα, η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε αυτή την περίοδο για να καλύψει τα σοβαρά κενά στη δημόσια υγεία και να πάρει μέτρα. «Δεν μπορεί την ώρα που μιλάς για ατομική ευθύνη και κουνάς το δάχτυλο στο λαό και τους νέους να αυξάνεις την πληρότητα στα πλοία, να ανοίγεις τα σύνορα χωρίς ελέγχους, να παραμένουν υποστελεχωμένα και με παλιό εξοπλισμό τα μέσα μαζικής μεταφοράς», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Ν. Σοφιανός.

Σημείωσε, πως πριν η πανδημία πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, οι εργαζόμενοι και οι υγειονομικοί που συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη, να απαιτήσουν από την κυβέρνηση αποφασιστική στήριξη του συστήματος υγείας, μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στα τεστ.

Επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν μπορούν να πληρώσουν ξανά οι ίδιοι τη νέα κρίση που επιτάχυνε η πανδημία, αλλά πρέπει να στηριχθεί το εισόδημα των εργαζόμενων, των άνεργων, των συνταξιούχων.

Αναφέρθηκε ακόμα στις πρόσφατες πλημμύρες στην Εύβοια με τους 8 νεκρούς και τις μεγάλες καταστροφές στο βιός των χιλιάδων κατοίκων, ως αποτέλεσμα της ανυπαρξίας έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές αλλά και τις παλαιότερες πλημμύρες στην περιοχή.

Για τα Ελληνοτουρικά

Ερωτηθείς για τα ελληνοτουρκικά, επισήμανε πως το κύριο είναι η στάση της κυβέρνησης αλλά και ολόκληρου του αστικού πολιτικού συστήματος που τα ακουμπά όλα στις πλάτες των συμμάχων, ενώ φαίνεται καθαρά πως ΗΠΑ, ΝΑΤΟ ΕΕ σπρώχνουν στο τραπέζι του διαλόγου Ελλάδα και Τουρκία, με βασικό μενού τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, για να εξυπηρετήσουν τα σχέδιά τους στην Αν. Μεσόγειο, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία.

Οι δυνάμεις αυτές, σημείωσε, κάνουν πλάτη στον Ερντογάν, καθώς η γενικότερη πολιτική του με τις παρεμβάσεις του σε Συρία και Λιβύη εξυπηρετούν το στόχο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, δηλαδή την ανάσχεση της επιρροής της Ρωσίας στην περιοχή.

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε, ακολουθούν την ίδια πολιτική, θεωρούν δεδομένο το ΝΑΤΟϊκό πλαίσιο, παραχωρούν βάσεις στις ΗΠΑ, πρωτοστατούν στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, με την εκτίμηση ότι ΝΑΤΟ – ΕΕ και ΗΠΑ θα στηρίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματά μας έναντι της Τουρκίας. Είναι μια χρεοκοπημένη πολιτική που πρέπει να αλλάξει, σημείωσε κι έφερε ως παράδειγμα δηλώσεις Αμερικανών «συμμάχων» αλλά και Ευρωπαίων «εταίρων» που προτρέπουν όλοι σε διάλογο και μάλιστα στη λογική «βρείτε τα μεταξύ σας».

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Η κυβέρνηση από τη μία επιχειρεί να ενοχοποιήσει τη νεολαία για την έξαρση των κρουσμάτων και από την άλλη ανακοινώνει το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου χωρίς να ενημερώνει γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές με ποια προετοιμασία, μέσα και μέτρα προστασίας θα γίνει αυτό δυνατό.

Η κυβέρνηση διέθετε το απαραίτητο χρονικό διάστημα, από τον Ιούνιο, για να εξασφαλίσει ουσιαστικές προϋποθέσεις για τη λειτουργία των σχολείων, που είναι αναγκαία να ξεκινήσει και για παιδαγωγικούς και για μορφωτικούς λόγους. Σήμερα ξεπερνάει κάθε όριο υποκρισίας όταν ανάγει σε κύριο αποτρεπτικό παράγοντα για την εξάπλωση του κορωνοϊού το πώς θα συμπεριφερθούν παιδιά Δημοτικού! Η κυβέρνηση να σταματήσει να κουνάει το δάκτυλο στους μαθητές, τη νεολαία και τους γονείς και να αναλάβει την δική της τεράστια ευθύνη.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.