Συλλυπητήριο μήνυμα Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού


0
(0)

Ο θάνατος του Δημήτρη Κρεμαστινού μας γεμίζει με θλίψη.

Η διαδρομή του Δ. Κρεμαστινού στην πολιτική αλλά και στην επιστήμη χαρακτηρίστηκε από αξιοπρέπεια και προσήλωση στα καθήκοντά του. Καθηγητής της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο Δ. Κρεμαστινός αγωνίστηκε κατά τη θητεία ως υπουργός Υγείας για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, η αξία του οποίου φάνηκε και πάλι στις δύσκολες μέρες που διανύουμε λόγω της πανδημίας.

Ο εξαίρετος αυτός επιστήμονας και πολιτικός αφήνει ως παρακαταθήκη ένα σπουδαίο έργο για όλη την κοινωνία. Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Αλ. Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση σχεδιάζει τη ριζική αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας σε όφελος των ελίτ»

«Ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρά χωρίς σχέδιο στην άρση των περιορισμών και με βιασύνη επιχειρεί να καλλιεργήσει μια εικόνα επίπλαστης επιστροφής στην κανονικότητα, την ίδια ώρα στην οικονομία έχει σχέδιο –τη ριζική αναδιάρθρωσή της σε όφελος των ισχυρών, τη διάλυση της μεσαίας τάξης, τα λουκέτα και τις εξαγορές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την εκτόξευση της ανεργίας που θα λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης για την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων», διεμήνυσε, μιλώντας στον ρ/στ «στο Κόκκινο 105,5» ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Ειδικότερα, αναφερθείς στις πρόσφατες συγκεντρώσεις πολιτών στις πλατείες επισήμανε ότι «η κυβέρνηση έχει στείλει λάθος μηνύματα ειδικά στη νεολαία, προχωρώντας στο  βεβιασμένο άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να δώσει ποτέ εξηγήσεις, αλλά για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας», και την ίδια στιγμή «στέλνει τα ΜΑΤ για να αντιμετωπίσουν πολίτες που μετά από δύο μήνες βγήκαν έξω».

Όσον αφορά στην οικονομία, ο Αλ. Χαρίτσης κατηγόρησε την ΝΔ ότι «προεκλογικά είχε κάνει σημαία της τη μεσαία τάξη, που δήθεν διέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αποδεικνύεται ότι οι μικρομεσαίες, οι μικρές, οι ατομικές επιχειρήσεις, δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από την κυβέρνηση» επισημαίνοντας και το πλήθος των σημαντικών αντιδράσεων «στον πολιτισμό, τον τουρισμό και την εστίαση που βλέπουμε την τελευταία περίοδο». «Τα χθεσινά στοιχεία του συστήματος  Εργάνη, μετά τον χειρότερο Μάρτιο, έδειξαν ότι τον χειρότερο Απρίλιο σε σχέση με την ανεργία  – ακόμη και σε σχέση με την  πιο βαθιά ύφεση της περιόδου 2011-2012», συνέχισε, και προσέθεσε: «Ανεξάρτητα με την ασυνεννοησία και  τις αντικρουόμενες  εκτιμήσεις της κυβέρνησης για την ύφεση, αποδεικνύεται ότι πορεύονται με ένα συγκεκριμένο σχέδιο στην οικονομία. Ένα σχέδιο καταστροφικό για τους μικρομεσαίους και τους  εργαζομένους, που παίρνει πίσω τις κατακτήσεις και τις ρυθμίσεις στα εργασιακά των προηγούμενων ετών, και είναι ξεκάθαρα υπέρ των ισχυρών και των ελίτ».

Στο μεταξύ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευσε την ψήφιση νομοσχεδίων ερήμην των πολιτών και εν κρυπτώ. «Κανονικότητα σημαίνει πρωτίστως σωστή και πλήρης λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών. Δυστυχώς το σχέδιο της κυβέρνησης θέλει και τη  δημοκρατία θύμα της έκτακτης κατάστασης που δημιουργεί η πανδημία», σημείωσε και ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το «περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο», όπως το χαρακτήρισε, «που πέρασε από τη βουλή χωρίς καμία διαβούλευση, εν μέσω αντιδράσεων από όλους τους φορείς και την κοινωνία, και με τις αρμόδιες επιτροπές να υπολειτουργούν».

Τέλος, αναφερθείς στη χθεσινή παρέμβαση του προέδρου του ΕΣΡ στη βουλή, ο Αλ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι «ζητήσαμε να υποβάλει άμεσα την παραίτησή του, εφόσον περιέγραψε μια κατάσταση κατά την οποία δεν είναι σε θέση να επιτελέσει τον ρόλο του». «Εμείς ήδη από τις 14 Απριλίου με επιστολή θέσαμε το θέμα της τήρησης της κείμενης νομοθεσίας και της αναλογικής προβολής των πολιτικών δυνάμεων στα ΜΜΕ, ζητήσαμε από το ΕΣΡ να παίξει το θεσμικό του ρόλο και να επιβάλλει κυρώσεις σε περιπτώσεις παραβίασης. Πάνω από τρεις εβδομάδες μετά δεν έχει κάνει καμία ενέργεια. Χθες κατέστη και σαφές ότι δεν έχει καμία πρόθεση να το κάνει», κατέληξε.

Ακούστε εδώ το ηχητικό: https://bit.ly/2WdFyjt

Χρ. Σπίρτζης: «H Nέα Δημοκρατία συνεχίζει στην παραδοσιακή τακτική του “βλέποντας και κάνοντας”»

«Η ΝΔ έχει την αντίληψη του βλέποντας και κάνοντας, παραδοσιακά έχει αυτήν την αντίληψη εξάλλου, ποτέ δεν είχε ένα εθνικό, στρατηγικό σχέδιο για τη χώρα» τόνισε ο Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στο Kontra Channel και την εκπομπή Επί του Πιεστηρίου με τον Γιώργο Σιαδήμα.

«Εμείς πιστεύουμε ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να επιδοτηθούν εμπροσθοβαρώς για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Είμαστε η μόνη χώρα που μετά από τις θυσίες που έκανε ο ελληνικός λαός έχει μαξιλάρι ασφαλείας, ένα μαξιλάρι που μέχρι πρόσφατα αμφισβητούσε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης, έστω αυτά που εξαγγέλλει η κυβέρνηση πρέπει κάποια στιγμή να γίνουν» συμπλήρωσε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όταν μιλήσαμε με την ΚΕΔΕ και τους δημάρχους για έκτακτη οικονομική ενίσχυση, η κυβέρνηση διαφωνούσε. Όταν τους λέγαμε ότι θα καταρρεύσουν το 1/3 των δήμων, δεν το άκουγαν. Σήμερα, πάνω από το 50% των δήμων πρόκειται να καταρρεύσουν αν δεν δεχθούν έκτακτη οικονομική ενίσχυση. Το “Αντώνης Τρίτσης” υπήρχε, ήταν το πρόγραμμα Φιλόδημος που απλώς μετά από οκτώ μήνες καθυστέρηση άλλαξε όνομα» είπε με έμφαση ο Χρήστος Σπίρτζης.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”

«Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις προς τον υπουργό Εσωτερικών και την ΚΕΔΕ πριν ενάμιση μήνα, στην αρχή της κρίσης. Πιστεύουμε ότι πρέπει το ελληνικό δημόσιο να δώσει πολύ μεγάλη έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους δήμους και από αυτά τα χρήματα να είναι υποχρεωμένος ο κάθε δήμος να καλύψει τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων. Δεν είναι καθαρό το τοπίο γύρω από τις εξαγγελίες του υπουργού Εσωτερικών. Στον χώρο της εστίασης υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα και θα έπρεπε να υπάρχει κάλυψη για το κόστος των τραπεζοκαθισμάτων, να πληρώνει το δημόσιο στους δήμους το ανάλογο τέλος γιατί οι επιχειρήσεις έχουν μία σειρά από βάρη τα οποία αδυνατούν να αντέξουν. Ο διπλασιασμός του χώρου στη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων είναι κάτι που δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Αν εξαιρεθούν τα καταστήματα που είναι σε πλατείες, όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν τον χώρο. Μεγάλη έμφαση πρέπει να δοθεί και στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”, έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις. Όχι μόνο δεν έγινε δεκτή η πρόταση μας για διπλασιασμό του προγράμματος, το οποίο το έχουμε μεγάλη ανάγκη για να αντιμετωπίσουμε την ενδοοικογενειακή βία και τις ανάγκες των πολιτών αλλά έχουμε ακούσει επτά εξαγγελίες από τον υπουργό ότι θα προχωρήσει τους διαγωνισμούς που είχε έτοιμους ο ΣΥΡΙΖΑ για τις μόνιμες θέσεις των ανθρώπων που εργάζονται στο πρόγραμμα και δεν έχει γίνει ακόμη τίποτα. Την τελευταία φορά που το είπε, είχε δεσμευθεί ότι ο διαγωνισμός θα γίνει τον Απρίλιο. Τελείωσε ο Απρίλιος…».

 Ο ΣΥΓΧΡΩΤΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

«Πρέπει να τηρούμε με ευλάβεια τα μέτρα που οι ειδικοί μας λένε αλλά αυτό πρέπει να ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις. Τα μηνύματα που έχουν βγει το τελευταίο διάστημα, με τη χαλάρωση των μέτρων, δεν είναι καθαρά. Σωστά λέμε ότι δεν πρέπει να υπάρχει συγχρωτισμός αλλά δεν γίνεται αυτό να μας ενοχλεί μόνο στις πλατείες και όχι στα σχολεία. Όταν μάλιστα υπάρχουν υπόνοιες ότι τα σχολεία δεν ανοίγουν επειδή επανερχόμαστε σε μία κανονικότητα αλλά επειδή υπάρχουν πολύ συγκεκριμένοι οικονομικοί κύκλοι στα ιδιωτικά σχολεία που δεν θέλουν να χάσουν τα δίδακτρα. Δεν θα ακολουθήσουμε στον λαϊκισμό τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, εμείς δεν μιλάμε για παιδιά πλουσίων ή παιδιά φτωχών, αυτά είναι δογματισμοί και αθλιότητες των στελεχών της ΝΔ. Δεν είμαστε στη δεκαετία του 1970, ούτε είμαστε νησί στον Ειρηνικό χωρίς διαδίκτυο για να μην ξέρει ο ελληνικός λαός τι γίνεται στις άλλες χώρες. Με εξαίρεση τις τελευταίες τάξεις των λυκείων, οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχουν κλειστά τα σχολεία, η δε Γερμανία που τα άνοιξε, τα ξαναέκλεισε».

ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

«Για μια ακόμη φορά επιχειρείται να ποινικοποιηθεί τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι λαϊκές κινητοποιήσεις με ένα θέμα που οι τότε αρμόδιοι από την πλευρά της κυβέρνησης είναι και σήμερα υπουργοί. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε ακόμη μια επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης. Ήμουν αντιπρόεδρος του ΤΕΕ όταν έγιναν τα γεγονότα στη Marfin και είχαμε πει να κάνουμε μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να δούμε τι ακριβώς έγινε από τεχνικής πλευράς. Δεν μας δόθηκε πρόσβαση αλλά ψάξαμε αρκετά. Καλό θα ήταν να δούμε ποιοι ήταν αυτοί που είχαν δώσει τότε άδεια στις τράπεζες να χρησιμοποιούν αυτά τα συστήματα, αν υπήρχαν αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις».

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.