Συλλυπητήρια ανακοίνωση Γραμματέα Κ.Ο. Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Β. Κεγκέρογλου για τον θάνατο του Μανώλη Ξωμεριτάκη


0
(0)

Συλλυπητήρια ανακοίνωση Γραμματέα Κ.Ο. Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Β. Κεγκέρογλου για τον θάνατο του  Μανώλη Ξωμεριτάκη:

«Χάσαμε τον αγαπητό φίλο, σύντροφο και αγωνιστή, Μανώλη Ξωμεριτάκη.

Συμμετείχε στους αντιδικτατορικούς αγώνες για την Ελευθερία και την Δημοκρατία αλλά και στους αγώνες της μεταπολίτευσης, με την Δημοκρατική Παράταξη για Αξιοπρέπεια και Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Εκφράζω στην οικογένεια και τους οικείους του τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Καλό ταξίδι φίλε Μανώλη».

Συλλυπητήρια ανακοίνωση Γραμματέα Κ.Ο. Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Β. Κεγκέρογλου για τον θάνατο του Γιώργου Ασκοξυλάκη

Συλλυπητήρια ανακοίνωση Γραμματέα Κ.Ο. Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Β. Κεγκέρογλου για τον θάνατο του  Γιώργου Ασκοξυλάκη:

 «Μέσα στις δύσκολες μέρες της πανδημίας χάσαμε τον φίλο και σύντροφο Γιώργο Ασκοξυλάκη, αγωνιστής για την ανάπτυξη της υπαίθρου και τις διεκδικήσεις του αγροτικού κόσμου.

Πρωτοπόρος και ιδιαίτερα αγαπητός σε όλη την Κρήτη διατέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσαράς με ευγένεια, ανιδιοτέλεια και αλληλεγγύη και σύγχρονες ιδέες για την ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα.

Εκφράζω στην οικογένεια και τους οικείους του τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Καλό ταξίδι φίλε Γιώργο».

                                               Ένταξη των επικουρικών στο μόνιμο δυναμικό των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας

Με ερώτηση του προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά την ένταξη των επικουρικών στο μόνιμο δυναμικό των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας.

 Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

 Η μεγάλη συμβολή  των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας για την κάλυψη των αναγκών των ατόμων ή ευάλωτων κοινωνικών ομάδων είναι γνωστή. Με τη βοήθεια των ειδικών υποστηρίζεται η σωματική και η ψυχική υγεία  των φιλοξενουμένων, ώστε να επεξεργαστούν με τον λιγότερο οδυνηρό τρόπο, τη βιωμένη και σκληρή πραγματικότητα που έχουν οδηγηθεί.

Στην κατεύθυνση αυτή, οι επικουρικοί εργαζόμενοι στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, εδώ και πολλά χρόνια καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, με απαράμιλλο ζήλο, προσφέροντας ανακούφιση και γενικότερη προστασία εκείνων των ατόμων, που δεν έχουν τα μέσα να ικανοποιήσουν βασικές τους ανάγκες.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας έχει ζητήσει από τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, τα θεραπευτήρια  να προσλάβουν στη θέση των επικουρικών υπαλλήλων όσους είναι στα προσωρινά αποτελέσματα της προκήρυξης 7Κ/2019 με οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας, χωρίς να προβλέπεται καμία ιδιαίτερη μνεία για όσους είναι εκτός των πινάκων επιτυχόντων, οι οποίοι βέβαια έχουν τεράστια εργασιακή εμπειρία.

Επειδή με την απόφαση σας αυτή, υπονομεύεται την λειτουργία πάρα πολλών τμημάτων κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας, τα οποία δουλεύουν αποκλειστικά με επικουρικούς,

επειδή απαξιώνετε πάρα πολλούς εργαζόμενους, οι οποίοι όχι μόνο καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες τόσα χρόνια αλλά είναι και ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία των Κ.Κ.Π και

επειδή βρισκόμαστε στο 3ο κύμα της πανδημίας και συντρέχουν όλοι οι λόγοι παράτασης των συμβάσεων των εργαζομένων επικουρικού προσωπικού.

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

  • Πώς θα αντιμετωπίσετε το πρόβλημα που δημιουργείται από τις αποφάσεις σας για τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και γιατί απολύετε τους επικουρικούς εργαζόμενους που τόσο έχουν ανάγκη τα Κέντρα και οι Φιλοξενούμενοι;
  • Προτίθεστε να παρατείνετε τις συμβάσεις όλων των εργαζομένων επικουρικού προσωπικού στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και να τους εντάξετε στο μόνιμο δυναμικό τους, δεδομένων μάλιστα των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία;

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.