Συλλογή υπογραφών κατά της κοπής δέντρων στα πλαίσια ανάπλασης στην Ιεράπετρα

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 17 Ιανουαρίου 2022 by energinews (admin)

Ως δημότες που ενδιαφέρονται για τον τόπο τους προχωράμε σε συλλογή υπογραφών με ζητούμενο τη μη κοπή των δέντρων και την αλλαγή της μελέτης της ανάπλασης.

Το πράσινο δεν θα πρέπει να θεωρείται εύκολο θύμα σε κάθε έργο – ανάπλαση που σχεδιάζεται στην πόλη μας και καλούμε τους αρμόδιους να ξαναδούν το θέμα της μελέτης.
Καλούμε όλους τους δημότες που θέλουν μια ανθρώπινη πόλη να υπογράψουν το παρακάτω κείμενο.
 Η συλλογή υπογραφών γίνεται στα σημεία :
ΑΠΕΡΙΤΤΟΝ CAFE
Καφενείο Δασενάκη Ειρήνης ( απέναντι από το νοσοκομείο)
Οι υπογραφές που θα κατατεθούν στο πρωτόκολλο του δήμου με αίτημα να συζητηθεί αμέσως στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Το παρόν έγγραφο συντάχθηκε με σκοπό τη διαμαρτυρία για τη συνεχόμενη κοπή δέντρων συλλέγοντας υπογραφές από  απλούς πολίτες της πόλης μας. Ζητάμε από το δημοτικό συμβούλιονα ακυρώσει τη κοπή των συγκεκριμένων δέντρων και να μη προβεί γενικότερα σε οποιαδήποτε τέτοια πράξη στο μέλλον. Σε μια εποχή που η κλιματική αλλαγή και η πράσινη ανάπτυξη είναι “σημαίες” σε κάθε πολιτικό λόγο, είναι αδιανόητο να προβαίνει η δημοτική αρχή σε τέτοιες πράξεις.

Υπάρχουν τρόποι να παραμείνουν τα δέντρα αυτά στη θέση τους αντί να αντικατασταθούν με άλλα μικρότερα-φανταστείτε πάσα χρόνια θέλει ένα δέντρο μια να μεγαλώσει και να προσφέρει τη σκιά του και τα υπόλοιπα οφέλη του στο περιβάλλον. Θεωρούμε ότι η κοπή των δέντρων στη πλατεία και η τσιμεντοποίηση της έχει μόνο μειονεκτήματα και δε προσφέρει τίποτα σε μια πόλη που έχει ανάγκη από πράσινο, πολύ πράσινο λόγω του κλΙματός της. Ζητάμε από τη δημοτική αρχή να αφουγκραστεί τη κοινωνία, να βρει άλλες λύσει πιο συμβατές για την προστασία του ήδη υπάρχοντος πρασίνου και να σταματήσει απλά να είναι απλός διεκπεραιωτής προτάσεων και απορρόφησης κονδυλίων.»

Διαμαρτυρόμενοι Δημότες Δήμου Ιεράπετρας

 

11

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.