ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΒΑΣΟΥ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 27 Απριλίου 2021 by manos (seo)-admin

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας απέστειλε προς την ΕΔΕΚ – Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών, το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Βάσου Λυσσαρίδη:    “Προς ΕΔΕΚ – Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών

Αγαπητοί φίλοι

Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια στην ΕΔΕΚ για το θάνατο του ιδρυτή και Επίτιμου Προέδρου του κόμματος Βάσου Λυσσαρίδη, που έφυγε πλήρης ημερών, τη Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου 2021.

Ο Βάσος Λυσσαρίδης υπήρξε σημαντική προσωπικότητα της πολιτικής ζωής της Κύπρου. Συνέδεσε τη ζωή του με τους αγώνες για την αποτίναξη του Βρετανικού αποικιακού ζυγού και της Τουρκικής κατοχής.

Τοποθετήθηκε ενάντια σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και μηχανορραφίες, που σημάδεψαν αρνητικά το Κυπριακό και την ιστορία του νησιού, όπως οι Συμφωνίες Ζυρίχης – Λονδίνου, το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου, το Σχέδιο Ανάν.

Παρακαλούμε να μεταφέρετε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του”.

ΑΘΗΝΑ 27/4/2021 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ. ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε ήθελε ούτε θέλει να συγκρουστεί με τα πραγματικά κέντρα και τους μηχανισμούς της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας. Το ακριβώς αντίθετο. Αυτά τα κέντρα -εγχώρια και διεθνή- υπηρέτησε ως κυβέρνηση με την πολιτική του, όπως ακριβώς κάνει και η ΝΔ. Η ΝΔ το γνωρίζει πολύ καλά αυτό, απλά δεν χάνει ευκαιρία για κάλπικη δικομματική αντιπαράθεση και αντικομμουνισμό.

ΑΘΗΝΑ 27/4/2021 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΆΤΥΠΗ ΠΕΝΤΑΜΕΡΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Η άτυπη πενταμερής διάσκεψη για το Κυπριακό θα διεξαχθεί μέσα σε συνθήκες έντονων παρεμβάσεων του ευρωατλαντικού παράγοντα και προώθησης  συμβιβασμού ανάμεσα, απ’ τη μία στη συνομοσπονδιακή “λύση” των δύο συνιστώντων κρατών και απ’ την άλλη στην κάθετη διχοτόμηση που προτείνει η τουρκική πλευρά.

Όλα τα παραπάνω δεν έχουν καμιά σχέση με τη δίκαιη επίλυση του Κυπριακού προβλήματος και το συμφέρον του κυπριακού λαού.

Το ΚΚΕ έχει εκφράσει τη θέση του για μια Κύπρο ενιαία -ένα και όχι δύο κράτη- ανεξάρτητη, με μία και μόνη κυριαρχία, μία ιθαγένεια και διεθνή οντότητα, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, χωρίς ξένους εγγυητές και προστάτες.

ΑΘΗΝΑ 27/4/2021 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.