Συλλαλητήριο επιβίωσης για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 30 Σεπτεμβρίου 2022 by manos (ceo)-admin

Με στόχο ένα μαζικό συλλαλητήριο που θα δώσει ένα σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση πως οποιαδήποτε απόπειρα υποβάθμισης  του Νοσοκομείου Ιεράπετρας μέσα από το «νέο χάρτη υγείας» που προετοιμάζει εδώ και καιρό το Υπουργείο Υγείας, δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από την κοινωνία, προετοιμάζονται για απόψε σύλλογοι, φορείς και πολίτες που εδώ και καιρό προετοιμάζουν τους τρόπους αντίδρασης.

Στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας το απόγευμα της Πέμπτης στις 19:00 θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις με σύντομες ομιλίες και 9 καλλιτεχνικά σχήματα να πλαισιώνουν μουσικά την εκδήλωση.

Ήδη στο κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων και του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας έχει ανταποκριθεί πλήθος φορέων τόσο από την Ιεράπετρα όσο και από όλο το Λασίθι έχοντας αποστείλει ψηφίσματα συμπαράστασης, ενώ τη στήριξή της απόψε αναμένεται να εκδηλώσει και η Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας.

Παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας σε έκτακτη συνεδρίασή του κατέληξε ομόφωνα σε ψήφισμα στήριξης υπέρ της κινητοποίησης.

Κεντρικό αίτημα του συλλαλητηρίου είναι η άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό και η αναστροφή μιας τάσης που έχει φανεί εδώ και αρκετούς μήνες με τη μη προκήρυξη θέσεων που για διάφορους λόγους μένουν κενές, κάτι που ερμηνεύεται ως μια σταδιακή αλλά και μεθοδευμένη κίνηση υποβάθμισής με τελικό στόχο τη μετατροπή του σε κέντρο υγείας στο νέο σχεδιασμό του Υπουργείου.

Ζητήματα που τέθηκαν στο τραπέζι της πολύ πρόσφατης συνάντησης που έγινε μεταξύ του Συλλόγου Εργαζομένων, του διοικητή της 7ης ΥΠΕ στην οποία μίλησε τηλεφωνικά και η υφυπουργός Μίνα Γκάγκα. χωρίς να δοθούν ικανοποιητικές απαντήσεις, ενώ αντίθετα δεν διαψεύστηκε κανένα σενάριο που προβλέπει τη συρρίκνωση του ήδη υποστελεχωμένου Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

22

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.