ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΑΜΟΙΒΑΙΑΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 3 Οκτωβρίου 2019 by energinews (admin)

Τη δυνατή φωνή του αντιπολεμικού και του εργατικού – λαϊκού κινήματος, που με τον αγώνα του απαιτεί να καταγγελθεί η ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις, έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στην Ολομέλεια.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος τόνισε πως το Κομμουνιστικό Κόμμα με αυτή του την παρέμβαση στη Βουλή καταγγέλλει την επίσκεψη του γερακιού του πολέμου, του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μ. Πομπέο στην Αθήνα, καθώς και την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία συνεχίζει τον “στρατηγικό διάλογο” με τις ΗΠΑ, που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανανέωση της συμφωνίας θα είναι πολυετής και θα περιλαμβάνει νέες στρατιωτικές βάσεις, όπως σημείωσε ο Γιώργος Μαρίνος. «Η αποκαλούμενη “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας” είναι πάρα πολύ επικίνδυνη, εμπλέκει παραπέρα τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους και βάζει το λαό μας σε μεγάλους κινδύνους, υπονομεύει κυριαρχικά δικαιώματα», όπως εξήγησε.

Πρόσθεσε πως οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί περί «εθνικού συμφέροντος» αποσκοπούν να κρύψουν ότι η εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς υπηρετεί την αναβάθμιση της θέσης του μεγάλου κεφαλαίου και στρέφεται κατά του λαού μας.

Εκτός από την καταγγελία της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις, το ΚΚΕ απαιτεί να κλείσουν άμεσα οι βάσεις του θανάτου και να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικές αποστολές.

Στην απάντησή του, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος καυχήθηκε πως η συμφωνία αυτή «δεν είναι απλά μια συμφωνία για τις βάσεις, είναι κάτι βαθύτερο», που αντανακλά μια «διαφορετική αντίληψη» που διέπει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Προκειμένου να συγκαλύψει τους μεγάλους κινδύνους που δημιουργούνται για τον ελληνικό λαό από την μετατροπή της Ελλάδας σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση, ισχυρίστηκε πως αυτή η συμφωνία βοηθάει στην δημιουργία υποδομών που θα χρησιμοποιήσουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και στην συνεκπαίδευση τους με τις δυνάμεις των ΗΠΑ. Μάλιστα, προκλητικά έκανε λόγο για «κοινωνία συμφερόντων» από αυτή τη συμφωνία.

Στην δευτερολογία του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να ξεπεράσει αυτούς τους κινδύνους με όσα είπε ο υπουργός περί των υποδομών που τάχα θα μείνουν στη χώρα. Υπενθύμισε δε ότι ο λαός μας πληρώνει 4 δισ. το χρόνο για πολεμικούς εξοπλισμούς που ικανοποιούν τις ΝΑΤΟικές ανάγκες.

«Η πραγματικότητα είναι οδυνηρή, η βάση της Σούδας είναι βάση που στηρίζει τα αμερικανοΝΑΤΟικά εγκληματικά σχέδια σε μια ευρύτερη περιοχή», είπε ο Γιώργος Μαρίνος, φέρνοντας ως παράδειγμα την στήριξη που παρείχε η συγκεκριμένη βάση για το χτύπημα της Συρίας. Πέρα από τους σχεδιασμούς για την αναβάθμιση της Σούδας, αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς για νέες βάσεις στη Λάρισα, στο Στεφανοβίκειο και στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να καμφθεί το αντιιμπεριαλιστικό αίσθημα του λαού μας, καθώς οι αμερικανοΝΑΤΟικοί ιμπεριαλιστές ευθύνονται για δεκάδες επεμβάσεις και πολέμους.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έστρωσε το δρόμο και η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει αυτή τη βρώμικη δουλειά» ανέφερε, προειδοποιώντας πως η χώρα έχει μπει στο μάτι του κυκλώνα και είναι γνωστές οι ρώσικες και ιρανικές απειλές ότι θα χτυπήσουν αμερικανικούς στόχους εάν απειληθούν τα συμφέροντα τους.

Ο Γιώργος Μαρίνος μετέφερε το κάλεσμα του ΚΚΕ προς το λαό της Αθήνας να συμμετάσχει το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στη μεγάλη διαδήλωση στο Σύνταγμα, για να διατρανώσει τη θέλησή του ενάντια στη συμφωνία και στις βάσεις.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.