Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης Σ. Φάμελλου για την ανυπαρξία κινήτρων και αντικινήτρων για τη διαλογή στην πηγή και την ανακύκλωση

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 27 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

Απουσιάζει και από την Ανακύκλωση το ΥΠΕΝ

Την απουσία στρατηγικής, πολιτικών, καθώς και την άγνοια του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) για τα θέματα διαλογής στην πηγή και εφαρμογής κινήτρων και αντικινήτρων για την ανακύκλωση ανέδειξε η χθεσινή συζήτηση επίκαιρης ερώτησης, στην Ολομέλεια της Βουλής, του Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου. Ειδικότερα, η σχετική ερώτηση που συνοδευόταν με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, που είχε κατατεθεί από τριάντα τέσσερις (34) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα: «Ανυπαρξία κινήτρων και αντικινήτρων για τη διαλογή στην πηγή και την ανακύκλωση», μετατράπηκε σε επίκαιρη αφού δεν απαντήθηκε γραπτώς, ούτε κατατέθηκαν τα ζητούμενα έγγραφα, παρότι παρήλθε άπρακτη η προθεσμία των σαράντα πέντε (45) ημερών.

«Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Υπουργός δεν προσήλθε στη Βουλή, ενώ ο αναρμόδιος Υφυπουργός δήλωσε ότι δεν πρόλαβε να συγκεντρώσει όλα τα σχετικά έγγραφα, αποδεικνύοντας, πολύ απλά, ότι το Υπουργείο δεν παρακολουθεί το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής ανακύκλωσης. Έψαξαν δηλαδή το θέμα, με αφορμή την ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, και απέδειξαν ότι δεν έχουν επικοινωνία και έλεγχο στους ΦΟΔΣΑ και τους ΟΤΑ, καθώς και ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι η διοίκηση αδυνατεί εντός των προθεσμιών να διαβιβάσει, στη Βουλή, τα απαραίτητα έγγραφα για την ενημέρωση των βουλευτών».

Το γεγονός αυτό στηλίτευσε ο Σ.Φάμελλος: « Το ΥΠΕΝ ξεκάθαρα πλέον λάμπει δια της απουσίας του, όπως αποδεικνύουν οι απαντήσεις για το εάν η κυβέρνηση θα υποστηρίξει την εφαρμογή κινήτρων ή αντικινήτρων, για το πώς εφαρμόζεται σήμερα το θεσμικό πλαίσιο και εάν υπάρχουν κατ’ αρχήν ψηφισμένοι κανονισμοί τιμολόγησης».

Ο Σ.Φάμελλος επισήμανε ότι από τους εφτά άξονες που παρουσίασε η δήθεν πράσινη κυβέρνηση ΝΔ για την ανακύκλωση, απουσιάζει πλήρως η πολιτική κινήτρων και αντικινήτρων για την ανακύκλωση και για τη διαλογή στην πηγή, η οποία είναι νομοθετημένη και εγκεκριμένη από την Ευρώπη.

«Απουσιάζει η ανακύκλωση από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, βάσει των απαντήσεων του κ. Οικονόμου και καθίσταται επιπλέον δεδομένη η απόλυτη άγνοια του ΥΠΕΝ για τα θέματα της ανακύκλωσης και διαλογής στην πηγή. Ο κ. Οικονόμου προσπαθώντας να αποφύγει το ερώτημα σχετικά με το αν οι Δήμοι εφαρμόζουν, σήμερα, στα τιμολόγια τους το «Πληρώνω όσο πετάω», ανέφερε ότι ο νόμος για την ανακύκλωση ψηφίστηκε το Μάιο του 2019, επιρρίπτοντας την ευθύνη για μια ακόμη φορά στον ΣΥΡΙΖΑ!!», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σ. Φάμελλος διέψευσε στη συνέχεια, τα λεγόμενα του κ. Οικονόμου, χαρακτηρίζοντας ως απόλυτη «ντροπή» για την Ελλάδα την άγνοια του ΥΠΕΝ για το νομοθετικό πλαίσιο που είναι σε ισχύ. Παρέθεσε τις ακριβείς ημερομηνίες ψήφισης όλων των σχετικών νόμων για την ανακύκλωση: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε, το 2017, το νόμο για την Ανακύκλωση και το 2018, με τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ την εφαρμογή του στους δήμους. Ακολούθησαν τέλος, οι εφαρμοστικές Υπουργικές Αποφάσεις, αφού προηγήθηκε διάλογος με την αυτοδιοίκηση, και με την έγκριση της Κομισιόν η 1.1.2020 αποτέλεσε την ημερομηνία ορόσημο για την πλήρη εφαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής, έτσι ώστε να δοθεί στους δήμους η δυνατότητα έκπτωσης στη διαχείριση των στερεών τους αποβλήτων με βάση το συντελεστή ανακύκλωσης και το συντελεστή διαλογής στην πηγή». Πρόσθεσε επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην εν λόγω νομοθέτηση νωρίτερα από ότι προέβλεπε η Οδηγία 2018/850 για τα απόβλητα και ακολούθησε τις μεταρρυθμίσεις της Ευρώπης με τον ίδιο βηματισμό.

Επανέλαβε το βασικό ερώτημα της συζήτησης: «Σε ποιους δήμους εφαρμόζεται η τιμολογιακή πολιτική, ώστε οι πολίτες και οι επιχειρηματίες να ωφελούνται και να πληρώνουν λιγότερα όταν κάνει ανακύκλωση;», χωρίς βέβαια να λάβει ουσιαστική απάντηση από πλευράς του κ. Οικονόμου, ο οποίος επικαλέστηκε την πανδημία για την καθυστέρηση της απάντησης και της συγκέντρωσης εγγράφων από πλευράς των Δήμων, η οποία βέβαια δεν εμπόδισε την κυβέρνηση της ΝΔ να νομοθετήσει τον αντι-περιβαλλοντικό νόμο, αγνοώντας και τις αντιδράσεις εκ μέρους φορέων και περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Ενημέρωσε επιπρόσθετα τον κ. Οικονόμου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μία πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση ξεκινώντας από τη χάραξη εθνικού σχεδιασμού. Θέσπισε δύο νόμους για τη διαλογή στην πηγή και ένα πλήρες πλαίσιο για την ανακύκλωση που κατέληξε, με τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και με την παρουσία του Γενικού Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην ανακοίνωση της στρατηγικής κυκλικής οικονομίας στο Ζάππειο, με την παρουσία και αποδοχή όλης της Αυτοδιοίκησης και όλου του επιχειρηματικού κόσμου, ενώ είχε προηγηθεί ευρύς κοινωνικός διάλογος.

Ο Σ. Φάμελλος αναφέρθηκε στα δύο εργαλεία της μεταρρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ για την ανακύκλωση και διαλογή στην Πηγή. Στην πυραμίδα τιμολογίου σε κάθε φορέα, ώστε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα να απεικονίζεται στην τιμή και όχι μόνο το οικονομικοτεχνικό, δηλαδή το κόστος παραγωγής και έτσι να είναι πιο ακριβή η ταφή απ’ ό,τι η επεξεργασία ή η κομποστοποίηση και στο δεύτερο εργαλείο, εισαγωγής έκπτωσης για κάθε δήμο με βάση τον συντελεστή εκτροπής από την ταφή, ανακύκλωσης και επεξεργασίας βιοαποβλήτων. Η εφαρμογή αυτών των εργαλείων, όπως επισήμανε, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα οι πολίτες, τα νοικοκυριά και οι επαγγελματίες, να πληρώνουν λιγότερα για τη διαχείριση απορριμμάτων, όταν κάνουν ανακύκλωση, ενώ οι φορείς της αυτοδιοίκησης, σε μια βάση πλήρους διαφάνειας, οφείλουν να δηλώνουν επίσημα και δημόσια τις αποδόσεις τους στην ανακύκλωση.

Τόνισε ότι το ΥΠΕΝ πρέπει επιτέλους να απαντήσει πότε θα προχωρήσει η ανακύκλωση στη χώρα μας, πότε θα εφαρμοστούν τα κίνητρα και να μην περιορίζει τη συζήτηση στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης απορριμμάτων, για μεγάλα ΣΔΙΤ στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην Αττική, και στην κατασκευή μονάδων ενεργειακής αξιοποίησης γιατί, έτσι, επιλέγει να απέχει από μια μεταρρύθμιση με δημόσιους ευρωπαϊκούς πόρους, με όφελος για τους πολίτες και το περιβάλλον.

Κλείνοντας, ο Σ. Φάμελλος δήλωσε ότι: «Με τις πολιτικές που ακολουθείτε «σας έχει βγει το όνομα» πως είστε η πιο αντι-περιβαλλοντική κυβέρνηση των τελευταίων ετών, γεγονός που υποστηρίζουν όλες οι μη κυβερνητικές οργανώσεις αλλά ακόμη και δημοσιεύματα στον φίλα προσκείμενο σε εσάς Τύπο».

Κοινή δήλωση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική Επιτροπή- Ένα ακόμα πραξικόπημα κατά του Κράτους Δικαίου

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική Επιτροπή αποχώρησαν από τη σημερινή συνεδρίαση, μετά την αδιανόητη και πρωτοφανή απόφαση της ΝΔ ν’ απορρίψει όλους τους μάρτυρες που προτάθηκαν από την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Μάρτυρες, οι οποίοι είναι ανώτατοι και ανώτεροι εν ενεργεία εισαγγελικοί λειτουργοί και που οι καταθέσεις τους καθίστανται υποχρεωτικές και αναγκαίες από την ίδια την πρόταση του διευρυμένου κατηγορητηρίου.

Δυστυχώς, η Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης μετατράπηκε από Συλλογικός Εισαγγελέας σε επιτροπή αποκλειστικά της πλειοψηφίας.

-Μετά τον πραξικοπηματικό τρόπο αποκλεισμού των Τζανακόπουλου –Πολάκη,

-Μετά την κατάρρευση της δήθεν «σκευωρίας» στο σκάνδαλο Novartis,

-Μετά την εξέταση πλειάδας μαρτύρων παντελώς άσχετων με την υπόθεση που κλήθηκε αρχικά να διερευνήσει η Επιτροπή

-Μετά την καλπονοθεία σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση από το Κανάλι της Βουλής, κατά την ψηφοφορίας για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου,

-Μετά από όλα αυτά, η ΝΔ αρνείται να δεχθεί τους μάρτυρες στην Επιτροπή, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα, πλέον, ότι κινείται βάσει προαποφασισμένων σχεδίου και μεθοδεύσεων

Φαίνεται ότι στο προκατασκευασμένο πόρισμα της ΝΔ δεν χωρούν μάρτυρες και αποδεικτικό υλικό, γιατί προφανώς την τρομάζει η Αλήθεια

Δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Σταϊκούρας σήμερα υποστήριξε ότι με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την εργασία, η επιβάρυνση για τον εργοδότη είναι πολύ μεγάλη και οι επιχειρήσεις θα κλείσουν οδηγώντας χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία.

Για να δούμε, είναι όντως έτσι;

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει για τις επιχειρήσεις της εστίασης, του τουρισμού και των μεταφορών, το κράτος να καλύπτει το 100% των εισφορών (εργατικών και εργοδοτικών) και το 40% του μισθού, ενώ το υπόλοιπο 60% του μισθού θα πρέπει να πληρώνει ο εργοδότης.

Τούτο σημαίνει ότι για έναν εργαζόμενο με καθαρό μισθό (προ φόρου) 1000 ευρώ, ο εργοδότης θα πρέπει να πληρώσει 600 ευρώ. Τα υπόλοιπα θα τα καλύψει το κράτος.

Κόστος εργοδότη σε επιχείρηση εστίασης, τουρισμού, μεταφορών: 600 ευρώ.

Καθαρός μισθός εργαζομένου (προ φόρου): 1000 ευρώ.

Για τις υπόλοιπες πληττόμενες επιχειρήσεις, προτείνουμε το κράτος να καλύπτει το 40% μισθών και εισφορών, ενώ το υπόλοιπο 60% θα πρέπει να πληρώνει ο εργοδότης. Τούτο στο παράδειγμα του εργαζομένου με καθαρό μισθό 1000 ευρώ σημαίνει ότι ο εργοδότης θα πρέπει να πληρώσει 600 ευρώ για μισθό και 280 ευρώ για ασφαλιστικές εισφορές. Τα υπόλοιπα θα τα καλύψει το κράτος.

Κόστος εργοδότη: 880 ευρώ.

Καθαρός μισθός εργαζομένου (προ φόρου): 1000 ευρώ.

Τι ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει η ΝΔ με το πρόγραμμα επιδοτούμενης εκ περιτροπής εργασίας; Η ΝΔ λέει στον εργοδότη να καλύψει το 50% του μισθού και το 100% των εισφορών υπολογιζόμενων στον αρχικό ονομαστικό μισθό. Στο παράδειγμά μας λοιπόν ανεξαρτήτως επιχείρησης ο εργοδότης θα πρέπει να πληρώσει 500 ευρώ για τον μισθό και 468 ευρώ για ασφαλιστικές εισφορές.

Κόστος εργοδότη ανεξαρτήτως επιχείρησης: 968 ευρώ!

Καθαρός μισθός εργαζομένου (προ φόρου): 800 ευρώ (500 ευρώ από τον εργοδότη και 300 ευρώ από το κράτος).

Είναι δυνατό στ’ αλήθεια ο κ. Σταϊκούρας να ισχυρίζεται ότι με τις δικές μας προτάσεις οι επιχειρήσεις θα κλείσουν λόγω υπέρμετρης επιβάρυνσης «εργατικού κόστους» ενώ με τα μέτρα της ΝΔ οι επιχειρήσεις θα μείνουν ανοιχτές; Οι απαντήσεις προκύπτουν από κανόνες απλής λογικής. Αφήνω στην άκρη το ότι με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ οι επιχειρήσεις λαμβάνουν και άλλες ενισχύσεις, όπως η μη επιστρεπτέα ενίσχυση συνολικού ύψους 3 δισ. και η μείωση προκαταβολής φόρου από το 100% στο 50 %.

Η μεγάλη διαφορά λοιπόν ανάμεσα στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και σε όσα εφαρμόζει η ΝΔ δεν είναι ότι με τις δικές μας ο εργοδότης επιβαρύνεται υπέρμετρα, αφού όπως μόλις είδαμε ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Η διαφορά είναι ότι με τις προτάσεις μας ο εργαζόμενος δεν έχει καμία μείωση μισθού και η σχέση εργασίας του παραμένει αμετάβλητη, ενώ με το πρόγραμμα της ΝΔ ο εργαζόμενος υφίσταται μείωση μισθού 20% και η εργασιακή του σχέση ελαστικοποιείται πλήρως.

Α. Χαρίτσης:«Αν δεν ληφθούν τώρα πρωτοβουλίες ουσιαστικής ενίσχυσης για την εργασία, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, η κυβέρνηση θα οδηγήσει την οικονομία σε κατάρρευση και σε νέα επώδυνα μνημονιακά μέτρα»

«Αν δεν ληφθούν τώρα πρωτοβουλίες ουσιαστικής ενίσχυσης για την εργασία, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, η κυβέρνηση θα οδηγήσει την οικονομία σε κατάρρευση και σε νέα επώδυνα μνημονιακά μέτρα»

Τους τρεις βασικούς πυλώνες στους οποίους εδράζεται το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας «Μένουμε Όρθιοι» παρουσίασε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ, αναφερόμενος συγκεκριμένα «στη στήριξη της εργασίας, στην ενίσχυση των επιχειρήσεων, και στη θεσμοθέτηση του βασικού εισοδήματος έκτακτης ανάγκης».

Ειδικότερα, ο Αλ. Χαρίτσης σημείωσε ότι «προκαλεί κατάπληξη να μιλά ο κ. Μητσοτάκης για στήριξη της εργασίας, τη στιγμή που έχει ανακοινώσει μείωση μισθών κατά 20% στον ιδιωτικό τομέα, μονιμοποίηση της αναστολής συμβάσεων και διόγκωση της εκ περιτροπής εργασίας», τόνισε χαρακτηριστικά, αντιπαραβάλλοντας ότι «στο πρόγραμμά μας στοχεύουμε στη διατήρηση των θέσεων εργασίας, των σχέσεων εργασίας, και βεβαίως των μισθών, στα προ πανδημίας επίπεδα».

Για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «δεν μπορεί να περιοριστεί στα δάνεια που χορηγεί η κυβέρνηση και τα αποτυχημένα προγράμματα όπως το ΤΕΠΙΧ ΙΙ που αποκλείουν την πλειονότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων». «Εμείς προτείνουμε μη επιστρεπτέες ενισχύσεις, μείωση της προκαταβολής φόρου κατά 50%, τη θεσμοθέτηση νέων εγγυοδοτικών εργαλείων μέσω της αναπτυξιακής τράπεζας που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε, και επιτέλους την εισαγωγή του εργαλείου μικροχρηματοδοτήσεων που ετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά έχει αγνοηθεί από τη ΝΔ», συμπλήρωσε.

Σχετικά με το βασικό εισόδημα έκτακτης ανάγκης, ο Αλ. Χαρίτσης υπογράμμισε την ανάγκη «να στηριχθούν οι συμπολίτες μας από τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα αλλά και τη μεσαία τάξης με ένα δίχτυ ασφαλείας, που θα ενισχύσει την κοινωνική συνοχή, όπως κάνουν, εξάλλου, και άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ από τις αρχές Απριλίου κατέθεσε μια ρεαλιστική και κοστολογημένη πρόταση, που αγνοήθηκε πλήρως από την κυβέρνηση. Τώρα ερχόμαστε να την επικαιροποιήσουμε, καθώς έχουν επιδεινωθεί οι συνθήκες για την ελληνική οικονομία, λόγω της ολιγωρίας της κυβέρνησης και της μεροληψίας της σε βάρος της εργασίας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας», σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ, κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα ότι «προχωρά σε λαθροχειρίες στην κριτική του για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ στην ουσία «παραδέχεται ότι είναι πλήρως εφαρμόσιμο». «Εξαρχής αντιστοιχήσαμε τις διαθέσιμες χρηματοδοτικές πηγές μας με τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας, κάτι που δεν έκανε η κυβέρνηση, γι’ αυτό και προχωρά σε αποσπασματικά και ανεπαρκή μέτρα, όπως επιβεβαιώνουν και οι παραγωγικοί φορείς», τόνισε.

«Προτείνουμε ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα γιατί είναι κρίσιμο το στοιχείο του χρόνου», επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης. «Αν δεν ληφθούν μέτρα τώρα, σε λίγους μήνες, όταν θα έχουμε χιλιάδες λουκέτα και νέες στρατιές ανέργων, το κόστος για την κάλυψη αυτών των αναγκών θα είναι πολύ υψηλότερο. Τότε, σε ένα πολύ πιο δυσμενές διεθνές οικονομικό περιβάλλον, η κυβέρνηση θα μας οδηγήσει σε επώδυνα μέτρα και δανεισμό, ο οποίος θα συνοδευτεί από μνημόνιο», υπογράμμισε.

Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι «μιλά για έργα και επενδύσεις, ενώ έχει παγώσει μεγάλα έργα υποδομών σε όλη την Ελλάδα, όπως το Μετρό Θεσσαλονίκης που επισκέφτηκε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης, ενώ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων υποχώρησε σε χαμηλό 20ετίας το β΄ εξάμηνο του 2019, και εκατοντάδες έργα στους δήμους πάγωσαν με την εν μία νυκτί κατάργηση του προγράμματος Φιλόδημος».

Δείτε εδώ το βίντεο: https://bit.ly/3bZiI3H

Ν. Σαντορινιός: “Υγειονομική κατηγοριοποίηση των νησιών- Η Κυβέρνηση, αντί να αναλαμβάνει τις ευθύνες της απέναντι στα νησιά, τα καταδικάζει σε υποβάθμιση”

Δήλωση Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σχετικά με την υγειονομική κατηγοριοποίηση των νησιών

 Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αιγαίο TV και στον δημοσιογράφο κ. Τέρη Χατζηιωάννου, ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τις ανακοινώσεις του Υπ. Τουρισμού σχετικά με την υγειονομική κατηγοριοποίηση των νησιών.

https://www.youtube.com/watch?v=KruPSAGKPCo&feature=youtu.be

 «Η κατηγοριοποίηση των νησιών με βάση το υγειονομικό τους προφίλ, η οποία μάλιστα ανακοινώθηκε επίσημα από τον ίδιο τον Υπουργό Τουρισμού, είναι απαράδεκτη. Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, μάλιστα, όλα σχεδόν τα νησιά, βρίσκονται είτε στην Β’, είτε στην Γ΄ κατηγορία. Το Υπουργείο Τουρισμού αντί να διαφημίζει τα νησιά, τα δυσφημεί με αισχρό τρόπο.

«Την ώρα που η Κυβέρνηση έπρεπε να λαμβάνει μέριμνες ώστε να ενισχυθούν οι δομές Υγείας των νησιών, να οριστούν Νοσοκομεία αναφοράς στα μεγάλα νησιά (πχ. στη Ρόδο και στην Κω), να ενισχυθεί το ΕΚΑΒ για την μεταφορά κρουσμάτων από τα νησιά και να στελεχωθούν άμεσα τα Αγροτικά Ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας των μικρών νησιών, τα καταδικάζει σε υποβάθμιση.

Η Κυβέρνηση, αντί να αναλαμβάνει τις ευθύνες της απέναντι στα νησιά, μεταφέρει το βάρος στις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες, κάνοντας τους νησιώτες να αισθάνονται πολίτες Β και Γ κατηγορίας».    

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.