Συζήτηση για νέα πύλη στο internet


0
(0)

Την Πέμπτη, 29 Οκτ 2020, στις 19.00 το Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικής Οικονομίας-ΙΝΜΕΚΟ προσκαλεί Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις-ΚοινΣΕπ και άλλες επιχειρήσεις της κοινωνικής οικονομίας, σε εργαστήριο-συζήτηση για την σύσταση «πύλη στο interet ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ».

Η συζήτηση οργανώνεται στα πλαίσια του έργου SocialNEET, όπως κάθε Πέμπτη, στις 19.00, η οποία για αυτήν την Πέμπτη θα χρησιμοποιήσει την πρόσβαση https://zoom.us/j/99381098514?pwd=WHpveTB2RUdTOHdwWnBmZSt2dVZGZz09

Στόχος της πρότασης για συζήτηση είναι να συγκεντρωθούν σε μια διαδικτυακή πύλη όλες τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις και εξoμοιούμενες και να είναι προσβάσιμες σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Όπως είπε ο κ Βασίλης Τακτικός (INMEKO): Η πύλη θα μπορούσε να είναι οργανωμένη σε δύο επίπεδα. Το ένα παρουσιάζοντας όλα τα site των φορέων σε κατηγορίες και το άλλο παρουσιάζοντας όλα τα e shops που υπάρχουν στο χώρο για τη δημιουργία αγοράς κοινωνικών επιχειρήσεων.

Θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια μόνιμη έκθεση των κοινωνικών επιχειρήσεων με εύκολη πρόσβαση για κάθε ενδιαφερόμενο και κάθε πολίτη που θέλει να επικοινωνήσει με φορείς στο πεδίο. Ο κόμβος αυτός θα διευκολύνει περισσότερο από κάθε άλλο τίς συνέργειες και συμπράξεις μεταξύ των κοινωνικών επιχειρήσεων. Επίσης θα διευκολύνει την συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά την διακίνηση γνώσης και τεχνογνωσίας. Στη πράξη ο κόμβος θα είναι φόρουμ διαρκούς διαβούλευσης & «εικονικός εκθεσιακός χώρος» για όλους.

Και ο κ Β. Τακτικός συνέχισε: Στην πρώτη διαβούλευση που είχαμε στις 19/10/2020 και στις 22/10/2020 τέθηκε το ζήτημα ποιος θα διοικεί αυτό το μέσο επικοινωνίας. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ. Ο κόμβος θα είναι αυτόνομος και αυτοδιαχειριζόμενος. Ο κάθε φορέας ή κάθε περιφερειακή σύμπραξη φορέων κοινωνικών επιχειρήσεων θα αυτοδιαχειρίζεται το site ή το δικό της shop. Eάν έχει κάποια έσοδα από αυτή τη σχέση θα είναι αποκλειστικά δικά της. Η φιλοξενία στο κόμβο θα είναι εντελώς δωρεάν. Η διάχυση γνώσης και τεχνογνωσίας επίσης. Η δαπάνη της αρχικής κατασκευής του κόμβου θα γίνει από χορηγούς που έχουν εξασφαλιστεί. Έτσι δεν θα υπάρχει αντικείμενο διοίκησης και διαχείρισης αυτού του κόμβου από τη στιγμή που θα σηκωθεί.

Το internet γενικά ως παγκόσμιος ιστοχώρος είναι οριζόντιος χωρίς κάθετη ιεραρχία. Δεν έχει Προέδρους, διοικητές και γενικούς γραμματείς όπως το κράτος, οι τράπεζες, τα κόμματα και ο στρατός. Στο πλαίσιο του internet υπάρχουν βέβαια μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις όπως υπάρχουν και κοινωνικές μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις. Η πύλη στο internet ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «όλοι μαζί» (ο ακριβής τίτλος δεν έχει ορισθεί ακόμη) ανήκει στη δεύτερη κατηγορία. Θα είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και το κυριότερο οριζόντιας διαχείρισης και ομοσπονδιακού τρόπου οργάνωσης.

Ο κ Β. Τακτικός δήλωσε: Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η πρωτοβουλία θα πετύχει καθώς στηρίζεται από όλες τις οργανώσεις Κοινωνίας Πολιτών και κοινωνικές επιχειρήσεις που έλαβαν μέρος στο Πανελλήνιο Συνέδριο του 2016. Η συζήτηση για την σύσταση «πύλης στο interet ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» οργανώνεται από το ΙΝΜΕΚΟ την Πέμπτη, 29 Οκτ 2020, στις 19.00. Πληρ: inmeko@otenet.gr, 210 881186

 

Για την καταγραφή, Δημήτριος Μιχαηλίδης,

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *