ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΤΟΚΙΟ


0
(0)

Ανάρτηση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στα social media για την πρόκριση της Εθνικής Ομάδας Πόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική Ομάδα Πόλο Ανδρών. Το πρώτο ομαδικό άθλημα που παίρνει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

ΕΣΠΑΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΣΜΕΝΟΥ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Χρειάστηκε τελικά μια ολόκληρη εβδομάδα, για να αποκατασταθεί η παροχή ρεύματος στα νοικοκυριά στη Β. Αττική (ακόμα υπάρχουν προβλήματα).

Έσπασαν όλα τα ρεκόρ ανικανότητας και αναποτελεσματικότητας του πολυδιαφημισμένου επιτελικού κράτους.

Αναδείχθηκε στην πράξη η πλήρης έλλειψη συντονισμού των αρμοδίων υπηρεσιών και η ουσιαστική απουσία της Πολιτικής Προστασίας, που έχει την ευθύνη συντονισμού με βάση τον Νόμο 4662/2020.

Η σοβαρή καθυστέρηση της κήρυξης των περιοχών σε έκτακτη ανάγκη και το απίστευτο κουβάρι των συναρμοδιοτήτων, οδήγησε σε τραγελαφικά φαινόμενα.

Όπως και η διαλυτική κατάσταση στον ΔΕΔΔΗΕ, παρά τις μεγάλες και φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων του.

Τελικά τίποτα δεν λειτούργησε.

Όλοι δηλώνουν πως τα έκαναν όλα καλά και ρίχνουν τις ευθύνες στους άλλους.

Κανένας δεν ανέλαβε την ευθύνη. Σε αυτή την Κυβέρνηση δεν υπάρχει και φιλότιμο.

Η επικοινωνιακή διαχείριση δεν φτάνει για να καλύψει τη χρεωκοπία στην πράξη.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ #METOO: Η ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠ’ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΜΙΚΡΟΤΗΤΕΣ

Ανάρτηση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στα social media για το κίνημα #MeToo

Η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τον διορισμό Λιγνάδη, την καθυστερημένη αντίδραση και την προσπάθεια συγκάλυψης είναι σαφής, αντικειμενική και δυστυχώς δεν έχει αναληφθεί.

Από την άλλη, το ελληνικό #MeToo είναι ένα κίνημα που τώρα γεννιέται και πρέπει να μείνει ελεύθερο κι ακηδεμόνευτο. Να μην εγκλωβιστεί σε πρόσκαιρες κομματικές ατζέντες. Τις φωνές των θυμάτων που σπάνε το φόβο και τη σιωπή πρέπει ως πολιτικό σύστημα να τις ακούσουμε με σεβασμό και να τις υπερασπιστούμε όλοι από κοινού. Ούτε να τις καπελώσουμε ούτε να τις φιμώσουμε. Να τις αναδείξουμε με όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις του κράτους δικαίου. Αλλιώς μέσα από την ανούσια κομματική αντιπαράθεση, θα αποθαρρύνουμε τα θύματα.

Η ΝΔ και ο Σύριζα επιχειρούν να εκμεταλλευτούν με αλληλοκατηγορίες και αντεγκλήσεις, ένα συλλογικό κίνημα, που απαιτεί τεράστιο κουράγιο απ’ τους εκφραστές του.

Η στιγμή είναι πιο μεγάλη απ’ τις κομματικές μικρότητες. Τα θύματα μας διδάσκουν το ένα μετά το άλλο με το θάρρος τους. Ας αντλήσουμε ως πολιτικό σύστημα απ’ αυτό το θάρρος.

Αν μη τι άλλο τους χρωστάμε.

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης στο ραδιόφωνο του Alpha 9,89 και στον Δημοσιογράφο Δημήτρη Αλφιέρη σχολιάζοντας την υπόθεση Λιγνάδη προσδιόρισε ότι «είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η υπόθεση πήρε πια το δρόμο της δικαιοσύνης, στην οποία έχουμε», δήλωσε, «απόλυτη εμπιστοσύνη και αυτό δεν αποτελεί μια απλή φράση, είναι κάτι που έχει αποδειχθεί στο παρελθόν για αντίστοιχες περιπτώσεις. Εμείς θέλουμε να χυθεί άπλετο φως και θα ήθελα να πω ότι αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους που είχαν το θάρρος να βγουν και να  μιλήσουν είτε προέρχονται από τον χώρο του θεάτρου είτε όχι , διότι έσπασαν ένα απόστημα το οποίο φαίνεται ότι είχε κακοφορμίσει για πάρα  πολλά χρόνια και στον χώρο του πολιτισμού και ίσως και αλλού όπου υπάρχουν αντίστοιχα ζητήματα».

Παράλληλα ο κ. Χρηστίδης ανέφερε ότι, «είναι σημαντικό η κοινωνία μας να προβληματιστεί και αλλάξει μέσα από αυτή την διαδικασία.  Είναι προφανές ότι υπάρχει μείζον ζήτημα  και τεράστια πολιτική ευθύνη σε αυτούς που με κάθε τρόπο τις τελευταίες 25 μέρες προσπαθούν να αποκρύψουν τα δεδομένα, διότι καταγγελίες αναφύονται διαρκώς. Να τονίσω ότι την εβδομάδα που πέρασε ακούσαμε τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο να λέει ότι παραιτήθηκε ο κ. Λιγνάδης για προσωπικούς λόγους, 48 ώρες μετά βγαίνει η κα. Μενδώνη και τον χαρακτηρίζει επικίνδυνο πρόσωπο και λίγες ώρες μετά βγαίνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και βγάζει μια ανακοίνωση πολύ προβληματική κατά την άποψη μου. τις τελευταίες 25 μέρες όταν υπάρχουν δημόσιες καταγγελίες γνώριζαν όλοι και το θέμα των πολιτικών ευθυνών φτάνει στο Μέγαρο Μαξίμου, μιας και για αυτό το χρονικό διάστημα είδαμε προσπάθεια κουκουλώματος.

Παράλληλα, τόνισε ο κ. Χρηστίδης,  πως  «δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ Κινήματος Αλλαγής και ΣΥΡΙΖΑ στη διαχείριση του θέματος. Η θέση του Κινήματος Αλλαγής είναι καθαρή και συγκεκριμένη. Ο χειρισμός της υπόθεσης από την ΝΔ είχε ως στόχο τη συγκάλυψη και την απόκρυψη των ευθυνών που είχαν αυτοί οι οποίοι γνώριζαν. Όταν κάποιος επιλέγεται για μια θέση όπως ο κ. Λιγνάδης ως π. Διευθυντής του Εθνικού ή άλλου σημαντικού οργανισμού, οφείλει να έχει ελεγχθεί από πριν από αυτούς που τον διορίζουν. Προσοχή τον διορίζουν, δεν τον εκλέγουν, πράγμα που καθιστά το θέμα ακόμα πιο σοβαρό. Ο κ. Χρηστίδης τόνισε ότι ως δικηγόρος έχει πίστη στο τεκμήριο της αθωότητας του κάθε κατηγορουμένου και θέλει η δικαιοσύνη να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο σε αυτή την τραγική υπόθεση.  «Πρέπει όλα να έρθουν στο φως, να γίνει ενδελεχή έρευνα σε βάθος χρόνου και για την εμπλοκή όλων όσων ευθύνονται» προσδιόρισε.

Παράλληλα ανέφερε πώς «εμείς στις 10 Φεβρουαρίου με εντολή της Φώφης Γεννηματά κάναμε ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς στη βουλή ακόμα και για τα ζητήματα που αφορούν  υπόθεση trafficking ανηλίκων, επομένως περιμένουμε απαντήσεις και σε πολιτικό επίπεδο ειδικά για αυτές τις 25 μέρες , διότι επαναλαμβάνω πως αυτά που έχουν καταγγελθεί επισήμως τις τελευταίες 25 μέρες για τον κ. Λιγνάδη δεν μπορούσαν να είναι πράγματα που μένουν κρυφά ή να συγκαλυφθούν, ή να είναι προσωπικοί λόγοι παραίτησης. Έπρεπε κατευθείαν να έχει αποπεμφθεί ο κ. Λιγνάδης. Επιτρέψτε μου να προσθέσω και κάτι ακόμα, πολλές φορές όταν εξαπατάσαι πρέπει να επιλέγεις έναν δρόμο και ο δρόμος αυτός δεν είναι εύκολος. Δεν μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου είτε αφορά την κακοκαιρία «Μήδεια» είτε αφορά το ζήτημα του κ. Λιγνάδη, μονίμως να προσπαθεί να ρίξει ευθύνες αλλού ξέρουμε ότι ήταν επιλογή Μαξίμου ο κ. Λιγνάδης, είναι ξεκάθαρο αυτό και δεν κρύβεται με τίποτα όσο και αν το προσπαθούν.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής, τέλος τόνισε ότι, «εμείς αμέσως μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου στην οποία χρωστάμε όλοι πάρα πολλά αφού η δικιά της καταγγελία άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, καταθέσαμε μια σειρά πρωτοβουλιών έτσι ώστε και θεσμικά να κατοχυρωθεί ο τρόπος με τον οποίο θα προστατεύονται οι συμπολίτες στον εργασιακό και όχι μόνο χώρο. Δεν υπάρχει μέχρι τώρα θεσμική προστασία γι αυτό και έτσι καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις στη Βουλή τις οποίες θα επαναφέρουμε το επόμενο χρονικό διάστημα.  Επιπρόσθετα φέρουμε και μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τον ποινικό κώδικα και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίζονται κάποια εγκλήματα ανάλογα με την βαρύτητα που έχουν, ανάμεσα σε αυτά είναι προφανώς και ο βιασμός. Δεν πρέπει να συγχωρείται  τέτοιας έντασης έγκλημα ποτέ, ούτε να παραγράφεται γρήγορα τέτοιο έγκλημα.  Είναι η κρίσιμη ώρα η Ελληνική  κοινωνία να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τα νοσηρά αυτά φαινόμενα και ενισχύοντας τον ποινικό κώδικα, αυστηροποιώντας το νομικό πλαίσιο, και ενισχύοντας την ενημέρωση και την εκπαίδευση πάνω στα ζητήματα αυτά στα σχολεία να ενημερώσει και να αναχαιτίσει όλα αυτά τα φαινόμενα γιατί το μείζον είναι να μεταφέρουμε ένα σαφές μήνυμα πως αυτές είναι αποτρόπαιες πράξεις που δεν χωράνε πουθενά ούτε στο οικογενειακό, ούτε στο εργασιακό περιβάλλον. Δεν κάνουμε, ούτε συμμετέχουμε σε τηλεδίκες ή ραδιοφωνοδίκες. Ξαναλέω ότι θα αποφασίσει η δικαιοσύνη και η ελπίδα όλων μας είναι αυτό το απόστημα το οποίο σπάει να μην επανέλθει ποτέ ξανά. Θέλουμε απαντήσεις και εμείς και ολόκληρη η κοινωνία εδώ και τώρα».

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *