ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟ


Reading time: 3 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 26 Αυγούστου 2019 by energinews (admin)

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ συγχαίρει τους Χανιώτες αθλητές, Κωνσταντίνο Λιβανό, δυο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή στην ποδηλασία και τον Απόστολο Παπαστάμο παγκόσμιο πρωταθλητή στην Κολύμβηση, μέλη των ομάδων «Τάλως» και Ναυτικός Όμιλος Χανίων αντίστοιχα. Συγχαρητήρια επίσης στους προπονητές τους, Μαρεντάκη Παναγιώτη και Τζιλιβάκη Κωνσταντίνο για την ολόπλευρη στήριξη που δίνουν στους νεαρούς πρωταθλητές, αλλά και στις οικογένειές τους και στις ομάδες τους.
Η επιτυχία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη γιατί οι εγκαταστάσεις στο νομό μας είναι ελάχιστες έως ανύπαρκτες. Για παράδειγμα στην ποδηλασία οι προπονητές και οι αθλητές προπονούνται καθημερινά στο λιοπύρι και στη βροχή διακινδυνεύοντας τη σωματική τους ακεραιότητα. Έχουμε την πρωτοτυπία να έχουμε παγκόσμιο πρωταθλητή ποδηλασίας πίστας χωρίς να υπάρχει πίστα!!! Και την ίδια στιγμή να παραμένει γιαπί το ποδηλατοδρόμιο στα Καθιανά από το 2003. Αντίστοιχα και με το μοναδικό κλειστό κολυμβητήριο στο Πολυτεχνείο που δεν έχει παραδοθεί και καταρρέει από το 2003, αλλά και με το ανοιχτό κολυμβητήριο να έχει σοβαρά προβλήματα λειτουργικότητας.
Καλούμε τους αθλητές να συνεχίσουν με το ίδιο πείσμα και να πετύχουν περισσότερες διακρίσεις, ο αθλητισμός είναι “στίβος” σφυρηλάτησης υγιών χαρακτήρων που προφυλάσσει από πολλές κακοτοπιές.
Καλούμε γονείς και αθλητές να διεκδικήσουν σύγχρονες δημόσιες – δωρεάν αθλητικές εγκαταστάσεις στο νομό.

Το γραφείο τύπου

Ανακοίνωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τις ανιστόρητες κι αντικομμουνιστικές φιέστες της ΕΕ

Για μια ακόμα χρoνιά με προκλητικές κι ανιστόρητες δηλώσεις επιτρόπων (του αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σοσιαλδημοκράτη Φ. Τίμερμανς και της Επιτρόπου Δικαιοσύνης Β. Γιούροβα) με φιέστες και κοινές ανακοινώσεις κυβερνήσεων των χωρών της Βαλτικής επιχειρείται η απαράδεκτη ταύτιση του κομμουνισμού με το τέρας του φασισμού. Επιδίωξη της ΕΕ αποτελεί να καθιερωθεί η 23η Αυγούστου ως «Ευρωπαϊκή Μέρα μνήμης στα θύματα του ολοκληρωτισμού και των αυταρχικών καθεστώτων».

Ματαιοπονούν κι είναι γελασμένοι ότι μπορούν να ξαναγράψουν την Ιστορία που σφραγίστηκε από την Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Ανησυχούν γιατί με κάθε ευκαιρία οι λαοί των χωρών που γνώρισαν τον σοσιαλισμό σε έρευνες με μεγάλα ποσοστά νοσταλγούν, αναλογίζονται τι είχαν και τι έχασαν συγκρίνοντάς τα με τη σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα που βιώνουν στο πετσί τους. Κι όλα αυτά παρά τους τόνους λάσπης κι αντικομμουνισμού, τις διώξεις και απαγορεύσεις Κομμουνιστικών Κομμάτων, την προκλητική διαστρέβλωση της ιστορίας με ειδική στόχευση τη νεολαία.

Παραμένει όμως άσβεστη, φωτεινή ιστορική αλήθεια ότι ο σοσιαλισμός και η πρωτοπόρα πάλη των Κομμουνιστών μαζί με τους λαούς, στον απελευθερωτικό αγώνα, νίκησε τον φασισμό.

Η Σοβιετική ένωση έδωσε στον αγώνα 20 εκατομμύρια νεκρούς, εκατομμύρια τραυματίες, ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές. Ο Κόκκινος Στρατός απελευθέρωσε πολλές χώρες από το ναζιστικό ζυγό και ύψωσε την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στο Ράιχσταγκ ενώ οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία με τους μεγάλους ομίλους τους πρωταγωνίστησαν στην ενίσχυση της Ναζιστικής Γερμανίας τόσο πριν με τη συμφωνία του Μονάχου όσο και στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με στόχο να ηττηθεί η Σοβιετική Ένωση.

Καταδικάζουμε την κλιμάκωση του αντικομμουνισμού, τους νέους αντιδραστικούς νόμους και διώξεις σε βάρος του ΚΚ Πολωνίας, του ΚΚ Ουκρανίας και των εφημερίδων τους, την απαγόρευση της δράσης των κομμουνιστών στις Βαλτικές χώρες, τις τιμές που απολαμβάνουν σε αυτές τις χώρες οι συνεργάτες των Ες-Ες, την καταστροφή ιστορικών μνημείων της Αντιφασιστικής Νίκης.

Η αναγκαιότητα κι επικαιρότητα του σοσιαλισμού αποδεικνύεται από το γεγονός ότι αυτός μόνο έλυσε και πριν πολλές δεκαετίες σημερινά άλυτα προβλήματα που βασανίζουν εκατομμύρια εργατικές λαϊκές οικογένειες.

Οι λαοί έχουν τη δύναμη και μπορούν αν το αποφασίσουν να ανατρέψουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, που γεννά και θρέφει τον ναζισμό – φασισμό, φέρνει φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά για τους λαούς, σε όφελος της κερδοφορίας των μεγάλων ομίλων.

 

25/08/2019 Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.