ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΜΠΟΡΙΤΣ


Reading time: 4 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 21 Δεκεμβρίου 2021 by energinews (admin)

«Με την εκλογή σας στην Προεδρία της χώρας, ο Χιλιανός λαός απέδειξε ότι θέλει την αλλαγή από το υπάρχον καθεστώς και ελπίζει σε μία πιο ανοικτή και δίκαιη κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς», επισημαίνει ο κ. Ανδρουλάκης στην επιστολή του, ζητώντας από τον εκλεγέντα Πρόεδρο Μπόριτς, να υπολογίζει στην υποστήριξή του στον αγώνα κατά των ανισοτήτων, στη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, την προώθηση των κοινωνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμε κ. Μπόριτς,

Ως Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος και του Κινήματος Αλλαγής, θα ήθελα να σας συγχαρώ για τη νίκη σας και να σας ευχηθώ κάθε επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα.

Με την εκλογή σας στην Προεδρεία της χώρας ο Χιλιανός λαός απέδειξε ότι θέλει την αλλαγή από το υπάρχον καθεστώς και ελπίζει σε μία πιο ανοικτή και δίκαιη κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.

Μπορείτε να υπολογίζετε στην υποστήριξη του κόμματός μας, καθώς και τη δική μου προσωπικά ως Αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Λατινικής Αμερικής, στον αγώνα σας κατά των ανισοτήτων, στη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, την προώθηση των κοινωνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βεβαίως την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών.

Με θερμούς χαιρετισμούς

Νίκος Ανδρουλάκης

Πρόεδρός ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής

 

KAVALA OIL: ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Σε επικίνδυνο πυροτέχνημα κινδυνεύει να μετατραπεί το εργοστάσιο της KAVALA Oil μετά την βραδινή επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος των εργαζομένων που κάνουν «περιφρούρηση ασφαλείας».

Μετά από ολονύκτιο αστυνομικό σχεδιασμό στις 6 π.μ. οι δυνάμεις των ΜΑΤ εισήλθαν στο χώρο του εργοστασίου και έχουν αποκλείσει περί τους 150 εργαζόμενους σε ένα «πύργο», ενώ μια κροτίδα της αστυνομίας χτύπησε μετασχηματιστή με αποτέλεσμα να εκραγεί.

Για την λειτουργία του εργοστασίου, πόσο μάλιστα όταν πρόκειται για μια επιχείρηση με εύφλεκτα υλικά (υδρόθειο, πετρέλαιο κ.α.) και η οποία απαιτεί υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας, υπεύθυνες είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και όχι οι αστυνομικές δυνάμεις.

Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία και ακεραιότητα των εργαζομένων, αλλά και να αποτραπούν οι κίνδυνοι για τις εγκαταστάσεις. Πρέπει επειγόντως να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα ατυχήματος ή μόλυνσης της ευρύτερης περιοχής.

Καλούμε τα Υπουργεία Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Περιβάλλοντος & Ενέργειας να αναλάβουν ΤΩΡΑ πρωτοβουλία, πρόσκλησης της Διοίκησης της εταιρείας, σε διάλογο με τους εργαζομένους – οι οποίοι ουδέποτε τον αρνήθηκαν – για την διευθέτηση της διαφοράς, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, την πλήρη στελέχωση και ασφαλή λειτουργία της επιχείρησης και την προστασία του περιβάλλοντας, αλλά και της εθνικής οικονομίας.

Κάθε ολιγωρία μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνη.

Και την αποκλειστική ευθύνη θα έχει η κυβέρνηση.

Π. ΒΛΑΧΟΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΩΣΗ

Στην εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος» και τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ευλαμπία Ρέβη μίλησε το πρωί της Τρίτης 21/12, το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και συνεργάτης του Προέδρου του Κινήματος, Παναγιώτης Βλάχος, όπου ανέφερε:

Δημοσκοπήσεις

«Είμαστε αισιόδοξοι, αλλά συγκρατημένοι. Οι δημοσκοπήσεις έρχονται και παρέρχονται. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας κι όσο βλέπουμε τον κόσμο να μας εμπιστεύεται, τόσο μεγαλώνει η ευθύνη για να κάνουμε αυτά τα οποία υποσχεθήκαμε».

Σε αδιέξοδο η ελληνική κοινωνία

«Η ελληνική κοινωνία σήμερα βρίσκεται σε ένα αδιέξοδο. Από τη μία, έχουμε μία κυβέρνηση η οποία πάει από λάθος σε λάθος και ζούμε αυτόν τον εφιάλτη σε επανάληψη. Ο κ. Μητσοτάκης το μόνο που κάνει είναι να φοβίζει τον κόσμο ότι μπορεί ο κ. Τσίπρας να επανέλθει στην εξουσία. Αυτό είναι το βασικό πολιτικό του στρατήγημα. Από την άλλη, έχουμε τον κ. Τσίπρα, ο οποίος θυμήθηκε τις εκλογές, ενώ πριν από δέκα μέρες έλεγε ότι θα κάνει υπεύθυνη αντιπολίτευση. Και οι δύο, επενδύουν σε λεκτικές «κλωτσοπατινάδες» και εξυπνακίστικες ατάκες, σαν αυτές που είδαμε στη Βουλή».

Οι πολίτες αναζητούν εναλλακτική προοδευτική αντιπολίτευση

«Οι πολίτες έχουν κουραστεί από τη διχόνοια και την πόλωση. Βλέπουν τη ζωής του να χειροτερεύει και από την πανδημία και από την ακρίβεια κι αναζητούν εναλλακτική προοδευτική αντιπολίτευση. Αυτός είναι ο λόγος λοιπόν που ανεβαίνει το Κίνημα Αλλαγής και γι΄ αυτό θα ανεβαίνει και τους επόμενους μήνες. Ο πολίτης χρειάζεται κοινωνική δικαιοσύνη, δίκαιο επιμερισμό των βαρών, ένα διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης και χρειάζεται ένα κράτος που θα μπορεί να του τα εξασφαλίζει».

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΟΙ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟ

Σε αυτές τις πολύ κρίσιμες στιγμές και ενόψει των εορτών, η Κυβέρνηση συνεχίζει να είναι άτολμη. Οι συνεχείς παλινωδίες της κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στα νέα μέτρα υγειονομικής προστασίας, βάζοντας την κοινωνία σε μεγάλο κίνδυνο.

Η στήριξη του Ε.Σ.Υ. παραμένει ανεπαρκής, όπως όλοι γνωρίζαμε, αλλά και επιβεβαίωσε η Έκθεση Τσιόδρα – Λύτρα. Η εμβολιαστική κάλυψη είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη, αυξάνοντας τον κίνδυνο για την κοινωνία και οδηγώντας σε τραγικό απολογισμό σε ανθρώπινες ζωές καθημερινά.

Χρειάζεται άμεσα ξεκάθαρο σχέδιο, μέτρα που θα εφαρμόζονται και έλεγχοι. Επαναλαμβάνουμε το αυτονόητο. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής υπερβαίνει οποιοδήποτε πολιτικό κόστος.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΕΡΜΗΣ»

Το Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίες «Ο Ερμής» στο Ελληνικό, επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης άκουσε τα κάλαντα από τα κάλαντα από τα παιδιά της δομής και τους μοίρασε δώρα. Συνομίλησε με τους γονείς των παιδιών και ξεναγήθηκε στην έκθεση ζωγραφικής των παιδιών αλλά και το εορταστικό Bazaar. Συνομίλησε με τους εργαζόμενους στο Σωματείο «Ερμής», αλλά και με τους γονείς των παιδιών και συζήτησε μαζί τους τα θέματα που απασχολούν τη δομή ΑΜΕΑ και την ουσιαστική στήριξη που πρέπει να παρέχει η πολιτεία. Ενημερώθηκε ακόμη για τη μετεγκατάσταση της δομής σε νέες κτιριακές εγκαταστάσεις το 2023 στην Αργυρούπολη, την προσπάθεια του φορέα για την δημιουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, αλλά και για το Ειδικό πιλοτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης για την παραμονή σε ξενώνα κοντά στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του «Ερμής».

Τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής συνόδεψε η Β’ Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος και μέλος του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νάντια Γιαννακοπούλου, καθώς και ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του European Disability Forum, Γιάννης Βαρδακαστάνης..

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.