Συγχαρητήριο μήνυμα του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ στην Κατερίνα Στεφανίδη


Τελευταία ενημέρωση 19 Αυγούστου 2022 by manos (ceo)-admin

Πολλά συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη που μετά από μεγάλη μάχη που κράτησε ως το τέλος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου. Απέδειξε με το τέταρτο κατά σειρά μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ότι είναι μια από τις κορυφαίες αθλήτριες στο άλμα επί κοντώ, παράδειγμα αντοχής και θέλησης για τους νέους αθλητές.

 

Συγχαρητήριο μήνυμα του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ στους Απόστολο Χρήστου και Κρίστιαν Γκολομέεβ

Συγχαρητήρια στον Απόστολο Χρήστου ο οποίος μέσα σε τρία 24ωρα κατέκτησε ένα χρυσό στα 50μ. ύπτιο και ένα ασημένιο στα 100μ. στο ευρωπαϊκό της Ρώμης, κάτι που δείχνει την ποιότητα του νεαρού αθλητή, αφού κέρδισε μεγάλους αθλητές και στους δυο τελικούς.

Πολλά συγχαρητήρια και στον Κρίστιαν Γκολομέεβ  που με  την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στα 50 μ. ελεύθερο έμεινε συνεπής στο ραντεβού του με το βάθρο καθώς πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη διάκριση του σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

 

 

 

ΑΘΗΝΑ  18/08/2022                      ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Παρέμβαση του Ν. Αμπατιέλου, γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ & μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1: Η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας η βάση της εργαλειοποίησης των προσφύγων (VIDEO)

Δεν θα σωπάσουμε, δεν θα συνηθίσουμε τις εικόνες νεκρών παιδιών, πλεούμενων πτωμάτων και αγνοούμενων ξεριζωμένων στη θάλασσα τόνισε ο Νίκος Αμπατιέλος, γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ANT1 για το προσφυγικό.

Τόνισε ότι τα κύματα των κατατρεγμένων τα προκαλούν η φτώχεια και οι πόλεμοι, τα προκαλούν η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και οι κυβερνήσεις που τους ξεριζώνουν, τους παγιδεύουν και τους εξοντώνουν.

Επισήμανε τις ευθύνες της κυβέρνησης για τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες στον Εβρο και σημείωσε ότι υπήρξε ένα άθλιο κρυφτούλι μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Τουρκίας. Πρόσθεσε ότι για την εργαλειοποίηση του προσφυγικού το έδαφος είναι η απαράδεκτη συμφωνίας της ΕΕ με την Τουρκίας που αντιμετωπίζει σαν αριθμούς τους ξεριζωμένους.

Ανακοίνωση της Κ.Ο. Αττικής του ΚΚΕ για τη σημερινή επιχειρήση τρομοκράτησης προσφύγων και μεταναστών στον Ελαιώνα

Η σημερινή επιχείρηση τρομοκράτησης προσφύγων και μεταναστών στον καταυλισμό του Ελαιώνα, αποτελεί ακόμα ένα κρίκο στην αντιπροσφυγική- αντιμεταναστευτική πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ.

Οι απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό, δεν αντιμετωπίζονται με τα ΜΑΤ και τη χρήση χημικών, που επιστρατεύει η κυβέρνηση επιδιώκοντας τη δήθεν οικειοθελή μετακίνηση προσφύγων σε άλλους καταυλισμούς στους οποίους επικρατούν αντίστοιχα άθλιες συνθήκες.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει με καταστολή τα αδιέξοδα του αντιδραστικού πλαισίου της ΕΕ, που οδηγεί στο σταδιακό ξήλωμα της Συνθήκης της Γενεύης, το οποίο έχουν στηρίξει διαχρονικά όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, με τα τραγικά αποτελέσματα των εγκλωβισμένων σε νησίδες του Έβρου, των «πλεούμενων» πτωμάτων στο Αιγαίο και των καταυλισμών της ντροπής τύπου Μόριας, Ελαιώνα κ.ά.

Τα αδιέξοδα αυτά επιτείνει τόσο ο σχεδιαζόμενος τερματισμός του προγράμματος «ESTIA II» μέχρι το τέλος του χρόνου, που θα στερήσει οποιαδήποτε δυνατότητα αυτόνομης και αξιοπρεπούς διαβίωσης για τους αιτούντες άσυλο, που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας λόγω των απαράδεκτων συνθηκών του Δουβλίνου και της Συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας που έχει την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ανυπαρξία ολοκληρωμένου πλαισίου ένταξης των αναγνωρισμένων προσφύγων που επιλέγουν να παραμείνουν στη χώρα μας.

Εδώ και τώρα, με ευθύνη της κυβέρνησης, να δοθεί λύση στο αίσχος του Ελαιώνα:

  • Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απόδοσης ασύλου στους πρόσφυγες, σύμφωνες με τη συνθήκη της Γενεύης, και να εξασφαλιστεί η μετάβασή τους στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.
  • Να συνοδευτεί αυτόματα το κλείσιμο της δομής του Ελαιώνα με την εξασφάλιση της ασφαλούς διαβίωσής τους, σε ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας, σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα στην ευρύτερη περιοχή, για όσο διάστημα παραμένουν στη χώρα. Καμιά επαναπροώθηση, απέλαση και εγκλεισμός στις υπερδομές-φυλακές. Εξασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχισης της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων στα σχολεία που φοιτούσαν έως τώρα.
  • Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων της δομής, να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα και να απορροφηθούν ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και Περιφέρειες.

6

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.