Συγχαρητήρια επιστολή Προέδρου Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά στο νέο ηγέτη των Εργατικών της Μ. Βρετανίας


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 4 Απριλίου 2020 by energinews (admin)

Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε σήμερα Σάββατο, 4 Απριλίου, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά στον νέο ηγέτη των Εργατικών της Μεγάλης Βρετανίας, Keir Starmer. Στην επιστολή τονίζει τη μεγάλη ευκαιρία για τη σοσιαλδημοκρατία, εν μέσω πανδημίας, να αναδείξει τη σημασία των δημόσιων αγαθών, τη θωράκιση των κοινωνιών από ασύμμετρες απειλές, την προστασία εργαζομένων και μη προνομιούχων από τις οικονομικές συνέπειες αυτής, αλλά και την εμβάθυνση της δημοκρατίας, απέναντι στον λαϊκισμό.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής στα ελληνικά:

Αγαπητέ Keir,

Συγχαρητήρια για τη μεγάλη νίκη σου.

Είμαι βέβαιη ότι με την ηγεσία σου οι Εργατικοί θα πρωταγωνιστήσουν ξανά στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και στην ευρύτερη ευρωπαϊκή προοδευτική οικογένεια.

Ιδιαίτερα τώρα, μέσα στην πανδημία, οι προοδευτικοί της Ευρώπης έχουμε την ευκαιρία να αναγεννήσουμε τη σοσιαλδημοκρατία: να αναδείξουμε τη σημασία των δημόσιων αγαθών, τη δημιουργία ισχυρών θεσμών απέναντι σε ασύμμετρους κινδύνους, ένα νέο – ανθρωποκεντρικό – παραγωγικό μοντέλο αλλά και την εμβάθυνση της δημοκρατίας ως αντίδοτο στον επικίνδυνο λαϊκισμό, που βιώνετε και στη Μεγάλη Βρετανία.

Και φυσικά, να είμαστε ενωμένοι και διεκδικητικοί, ώστε να μην επιτρέψουμε να πληρώσουν τις οικονομικές συνέπειες αυτής της πανδημίας οι εργαζόμενοι, αδύναμοι και οι μη προνομιούχοι, όπως συνέβη το 2008.

Εύχομαι ολόψυχα επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα και προσβλέπω σε μια στενή και εποικοδομητική συνεργασία.

Συντροφικά,

Φώφη Γεννηματά

Πρόεδρος, Κίνημα Αλλαγής

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.